Zobni aparat zvezdice

Zobni aparat zvezdice je pogosto uporabljeno geslo, ki nam pomaga pridobiti nove informacije v zvezi z omenjenim zobnim aparatom. Veliko najstnikov je precej nezadovoljnih, ko izve, da bodo morali nositi fiksni zobni aparat. Zdravljenje namreč lahko traja tudi tri leta. Pri tem pa se mora najstnik marsičemu odpovedati in pripraviti tudi na morebitne bolečine. 

Zobni aparat zvezdice je tako vpis v splet, s katerim si najstnik želi poiskati čim več pomembnih informacij, kako bo potekal celoten proces namestitve. Postopek nameščanja poteka tako, da nam ortodont na vsak zob namesti posebno zvezdico, skozi katero se ustavi kovinska žička. Omenjena žička se nato nateguje in s tem se uravnava krive zobe. 

Zobni aparat zvezdice je izredno učinkovit, saj je na področju ravnanja zob pred leti naredil pravo revolucijo. Medtem ko se je včasih zobni aparat nosil tudi po osem ali deset let, je fiksni aparat izredno skrajšal obdobje zdravljenja in s tem ogromno prispeval k zadovoljstvu uporabnikov. Hitrost zdravljenja je namreč vedno na prvem mestu za vse paciente. 

Ekstrakcija zob je lahko popolnoma neboleča

Ekstrakcija zob je izredno neprijetno opravilo, ki ga mora opraviti skorajda vsak človek. Nekateri morajo že kot najstniki izpuliti kakšen zob, da se lahko zravnajo vse ostale. Veliko ljudi je napotenih na ekstrakcijo modrostnih zob, ki mnogim delajo precej velike preglavice. Ekstrakcija pa je velikokrat potrebna tudi takrat, ko nam zob povzroča velike bolečine in težave. Če je zob izredno slab in ga zobozdravnik ne more več popraviti, nam običajno priporoča zdravljenje preko ekstrakcije. 

Ekstrakcija zob je seveda vedno zadnja možnost, saj je vsem zobozdravnikom dobro znano, da moramo imeti svoje naravne zobe čim dlje časa v ustni votlini. Ko enkrat začnemo izgubljati in puliti zobe, se hitro lahko zgodi, da ostanemo brezzobi. 

Ekstrakcija zob mora tako biti vedno premišljena in opravljena le, če ni druge možnosti.