Balkonska ograja Sarnek

Zelo pomembno je, da se v lastnih stanovanjskih prostorih počutimo varno. Ne le, da se varno počutimo, temveč da tudi dejansko ostanemo na varnem. Pri tem je treba upoštevati mnoge detajle, na katere lahko hitro pozabimo. Posebej pomembno je zagotavljanje varnosti v domovih, kjer bivajo družine z majhnimi otroki – v tem primeru si varnost gotovo zasluži še dodatnega premisleka.

Varnost pred padcem

Med glavnimi nalogami je gotovo zaščita pred padcem. Hitro pride do tega, da ob nepazljivosti ali nerodnosti pademo, lahko se tudi poškodujemo. Posebej nevarni so balkoni in stopnice, zato je nujna za uporabo balkonska ograja oziroma stopniščne ograje za stopnice. Balkoni sicer niso tako pogosto v uporabi, so pa običajno nekoliko višje postavljeni in bolj izpostavljeni, torej tudi bolj nevarni. V vsakem primeru je balkonska ograja nujni element vsakega balkona, tudi tistih, ki so morda nameščeni le meter nad tlemi – vsak padec je lahko nevaren, v vsakem primeru pa vsaj neprijeten. Balkonska ograja to nevarnost hitro in elegantno odpravi.

Stopniščne ograje so še bolj uporabne, z njimi lahko zavarujemo različna stopnišča, tudi manjša. Posebej pomembne so takšne ograje na notranjih stopniščih, ki so tudi pogosteje v uporabi. Po stopnicah pogosto hodimo večkrat na dan, tako je večja tudi verjetnost za nezgode. Stopniščne ograje uspešno zmanjšajo tveganje, poleg tega pa pomagajo pri uporabi stopnic in nenazadnje dodajo tudi zanimiv dekorativen vtis.

Druge nevarnosti

V stanovanju najdemo še kar nekaj potencialno nevarnih situacij. Res je, da jih ni možno vedno tako enostavno in uspešno odpraviti, a nanje moramo biti v vsakem primeru zelo pozorni. Nevarnost predstavljajo vroči elementi, električna napeljava, razni aparati in naprave, pa tudi ostri robovi in podobne ovire. Na vse te malenkosti je treba paziti, če želimo oblikovati res varen dom. Brez teh tveganj bo tudi splošno bivanje prijetnejše in bolj sproščeno!