Vrtni traktor

Vrtni traktorji so izredno uporabni pri košnji trave ter drugih opravilih, ki jih imamo pri hiši. Nanj lahko priključimo izredno veliko priključkov, ki omogočajo uporabo vrtnega traktorja v različne namene. Dodamo mu lahko uporabno česalo, ki dodatno poskrbi za našo zelenico. S pomočjo česala bomo iz zelenice odstranili nadležen mah, ki se hitro širi in je izjemno trdoživ. Tako bo naša zelenica lepša ter bolj zdrava.

Vrtni traktorji imajo več vrst priključkov. Nekatere priključimo na zadnji del, ostale pa na sprednji del. Kadar uporabimo prezračevalnik lahko s pomočjo vrtnega traktorja prezračimo zbito zemljo. Po uporabi prezračevalnika bo v zemljo prišlo več zraka, vode ter vseh hranil, ki so potrebna za dobro rast rastlin.

Vrtni traktorji lahko s pomočjo pluga zorjejo vrt ali manjšo njivo. Po končanem delu mu lahko priključimo tudi uporabo brano, s katero zravnamo zemljo ter pograbimo odvečen plevel. Z uporabo priključkov lahko naš vrtni traktor postane pravi kmetijski pripomoček.

Motorne žage za pripravo drvi

Motorne žage so pripomoček, ki ga lahko uporabljajo le izkušeni delavci ter gozdarji. Zavedati se moramo, da nas pri nepravilni rabi zlahka hudo poškodujejo. V trgovinah z delavsko opremo lahko kupimo primerna oblačila ter rokavice, ki nas bodo ščitile pred nezaželenimi urezninami. Med žaganjem je priporočljivo imeti tudi zaščitna očala.

Motorne žage moramo torej uporabljati izredno pazljivo. Preden si kupimo motorno žago, moramo opraviti tudi kratek tečaj ter usposabljanje. Na tečaju se udeleženci podrobno spoznajo z delovanjem motorne žage ter se naučijo, kako jo morajo pravilno vzdrževati. Nato jim poklicni gozdarji pokažejo kako se podira drevo. Ko si tečajnik nabere nekaj tehničnih napotkov, sledi praktična vaja, kjer v skupinah požagajo manjše drvo.

Motorne žage so primerne za sečnjo dreves ter za čiščenje odpadlih vej. Pri žaganju drevja je dobro imeti koga ob sebi, saj tako lažje preprečimo kakšno nesrečo.