Električna drsna vrata

Čeprav stalno sledimo razvoju sodobne tehnologije, na nekaterih področjih novosti niso tako dobro sprejete. V svojem stanovanju smo verjetno še vedno pretežno opremljeni z vrati, ki zelo spominjajo na tista, ki so jih uporabljali naši predniki pred daljnimi stoletji. Veliko bolj pestra pa je zbirka različnih vrat, ki se uporabljajo v poslovnih, javnih in drugih objektih, kjer je nekaj več obiska in morajo vrata odgovarjati različnim potrebam. Najbolje se v takšnem okolju obnesejo električna drsna vrata, ki z naprednim avtomatskim mehanizmom ponudijo brezhibno funkcionalnost.

Običajno ciljamo prav na to, da z vrati obiskovalcev ne omejujemo, vseeno pa zagotovimo zanesljivo ločnico med prostori ali na meji z zunanjostjo. Najboljši učinek dosežemo, če so drsna vrata steklena, saj v tem primeru pred prehodom lahko pokukamo na drugo stran in nas vrata res ne ovirajo. Če so drsna vrata steklena in opremljena z dobrim mehanizmom na senzor gibanja, se pred njimi ni treba niti za trenutek ustavljati, temveč je prehod res povsem neoviran. V poslovnem oziroma komercialnem okolju je to velika prednost. Seveda pa imajo električna drsna vrata tudi mnoge druge dobrodošle odlike, zaradi katerih po njih radi posegajo tako manj kot bolj zahtevni uporabniki.

Ni nujno, da so drsna vrata steklena, z dobrim mehanizmom lahko vseeno ponudijo zelo prepričljiv učinek v praksi, morda še boljši. Vse je odvisno od okoliščin, ponekod ne želimo uporabljati prozornega stekla. Steklo lahko na različne načine obdelamo ali obarvamo, lahko pa preprosto uporabimo druge materiale. Večina prednosti takšnih vrat namreč izhaja iz samih mehanizmov, ki se uporabljajo za njihovo upravljanje. Električna drsna vrata omogočajo zelo enostavno uporabo in samodejno delovanje, seveda pa jih lahko povežemo tudi z raznimi senzorji in gumbi ali pa uredimo kar upravljanje na daljavo. Napredni mehanizmi omogočajo zelo dobro prilagoditev funkcionalnosti, kar je za zahtevnejše uporabnike ključna prednost.