Viličarji rabljeni

Izbira viličarja je lahko zahtevna odločitev, saj so to zmogljive naprave, ki so običajno tudi precej drage. Ustrezati morajo točno določenim zahtevam, ki jih imamo pri delu, predvsem moramo biti pozorni na nosilnost, če se ukvarjamo s kakšnimi težkimi bremeni. To pomeni, da si pri izbiri in nakupu viličarja ne moremo privoščiti velikih kompromisov, temveč se moramo pač odločiti za naprave, ki so najbolj ustrezne glede na naše potrebe. Kaj lahko se izkaže, da bodo najboljši viličarji rabljeni.

Ponudba rabljenih viličarjev je zelo pestra in v mnogih ozirih predstavlja dostojno konkurenco trgu novih naprav. Pričakujemo lahko, da bo moč najti kakovostne viličarje po ugodnih cenah. V vsakem primeru so to naprave, ki so pripravljene na dolgoročno uporabo in so prilagojene za velike obremenitve. Viličarji so torej vzdržljivi, odlično se kosajo z raznimi obremenitvami in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Če so viličarji rabljeni, to še ne pomeni veliko – običajno gre za naprave, ki jih prejšnji lastnik ne uporablja več zaradi kakšnih sprememb v delovnih procesih, ne zaradi težav z opremo. Kaj lahko se izkaže, da je ravno v tej ponudbi najbolj pametno iskati kakovostne viličarje.

Seveda imamo še vedno na voljo tudi nove viličarje, še posebej če imamo kakšne specifične zahteve in ne moremo računati, da bodo na voljo ustrezni rabljeni viličarji. Tudi to je lahko dobra rešitev – vsak se mora odločiti glede na svoje potrebe. Če smo dovolj prilagodljivi, lahko ponudbo rabljenih naprav odlično izkoristimo, če ne pa najdemo prave izdelke v ponudbi novih viličarjev.

Raznovrstni viličarji v rabljeni ponudbi

Morda bi si mislili, da bo več izbire med novimi napravami, a v resnici je trg rabljenih viličarjev zelo bogat z različnimi modeli. Praktično vsak kupec bo uspel najti ustrezne naprave za svoje potrebe. Novi viličarji so v prodaji le toliko časa, dokler ne pridejo na trg drugi modeli, medtem ko so viličarji rabljeni dlje časa in vseeno pridejo spet v prodajo. Ker gre za zmogljive in vzdržljive naprave, se lahko brez skrbi odločamo tudi za te izdelke.

Posebej privlačna je ponudba električnih viličarjev, na tem področju lahko najdemo ugodne cene in prepričljive naprave. To je lahko enostaven električni paletni viličar, po takšnih napravah je veliko povpraševanja in tudi ponudba je dobro razvita. Pravzaprav je veliko ponudbe med vsemi tistimi modeli, ki so pogosto v uporabi – električni paletni viličar je značilen za manjša skladišča, trgovine, gostinske lokale in podobna okolja, kjer se oprema pogosto menja, zato je dosti ponudbe na trgu rabljenih viličarjev. 

Predvsem so v ponudbi viličarji, rabljeni za vsestransko delo s tovorom na paletah

Seveda pa lahko najdemo tudi druge modele. V veliki meri se povpraševanje in ponudba osredotočata na enostavne in elegantne modele, ki se uporabljajo za vsestransko delo z zmernimi bremeni, a prav tako imamo možnost izbire zmogljivih viličarjev za posebne izzive.

V ponudbi so tudi viličarji, rabljeni za zahtevnejše izzive

Včasih imamo opravka s težkimi bremeni ali s kakšnimi posebnimi izzivi in potrebujemo tudi prilagojeno opremo. Seveda se v tem primeru radi obrnemo na specializirane viličarje, ki jih najdemo v ponudbi zanesljivih in uveljavljenih proizvajalcev. Priljubljena izbira je recimo viličar Linde, ta znamka slovi po posebni zanesljivosti pri opravljanju težkih del. Ni pa se treba ozirati le na ponudbo novih viličarjev, prav tako prepričljivi so viličarji rabljeni, če najdemo ustrezno napravo za naše potrebe.

Viličar Linde in drugih zanesljivih znamk lahko najdemo na trgu rabljene opreme, če smo pripravljeni pobrskati po ustrezni ponudbi glede na svoje zahteve. Dobro moramo poznati točne specifikacije, ki jih iščemo, le tako lahko najdemo dobre rešitve za delo, ki nas čaka. V tem segmentu morda ne bo toliko ponudbe, se pa lahko vseeno zanesemo na naprave, ki jih imamo na voljo. Samo zato, ker so viličarji rabljeni, še niso manj sposobni opravljati zahtevnega dela.

Tudi če so viličarji rabljeni, lahko zanesljivo dvigujejo težka bremena

Niso nujno najboljši viličarji rabljeni

Rabljeni viličarji prepričajo s pestro ponudbo in ugodnimi cenami, medtem ko so naprave še vedno zelo zanesljive in vzdržljive. Pričakujemo lahko dolgo življenjsko dobo in delovanje brez kakšnih težav. A vseeno ni nujno, da bodo najboljši viličarji rabljeni, na voljo imamo še nekatere druge dobre rešitve.

To je lahko recimo najem viličarja. Ta ponudba je posebej atraktivna za tiste, ki iščejo viličar za kratkoročno uporabo. V tem primeru imamo tudi možnost izbire kakšnih naprednih viličarjev, to je recimo kak električni viličar, ki se bo odlično obnesel v sodobnih skladiščih. Enako velja za posebej zmogljive modele, terenske viličarje in druge naprave, ki jih potrebujemo za kakšne posebne projekte. Vsekakor je lahko najem viličarja dobra rešitev, pravzaprav je ta ponudba še ugodnejša, kot če se odločimo za nakup rabljene opreme. Tudi če so viličarji rabljeni, so še vedno lahko precej dragi, medtem ko pri najemu nimamo visokih stroškov. Napreden električni viličar lahko enostavno dobimo po ugodni ceni, in kljub temu, da si ga ne lastimo, bo odlično opravljal vse svoje naloge. Splača se premisliti, katere rešitve pridejo v poštev in katera možnost bo v danem primeru najboljša.