Vakuumske vrečke so inovativen način za ohranjanje svežine

Še nekaj let nazaj so bile vakuumske vrečke nekaj, kar preprosto ni bilo v vsakodnevni uporabi, saj so bile naprave za vakuumiranje drage in tehnologija je bila preveč nerodna, da bi bila primerna za vsakodnevno uporabo na domu, vendar se je vse to počasi spremenil in zdaj se veliko gospodinjstev lahko pohvali, da imajo možnost uporabe tovrstnega ohranjanja svežine.

Vakuumske vrečke so primerne za uporabo z napravo za vakuumiranje saj so narejene iz plastike, ki jo lahko aparat po tem, ko iz nje izsesa ves zrak varno zavari in s tem ustvari nepredušno zaprto vrečko, ki vsebuje le živilo. Na ta način vakuumske vrečke zavarujejo živilo pred oksidacijo, kar pomeni, da le to ne bo spremenilo svoje barve, okusa, ali teksture po termični obdelavi, saj se zunanjost ne bo imela priložnost spremeniti, saj je živilo shranjeno tako, kot da ga nič ne bi obdajalo.

Za dolgotrajno shranjevanje in transport sadja in zelenjave je priporočljiva embalaža iz stiropora

Kadar pakiramo proizvode, ki so ranljivi in se lahko med prevozom poškodujejo in s tem vplivajo na vsa živila, ki se poškodovanega dotikajo, moramo biti posebej previdni, da se kaj takega ne zgodi. Eden izmed načinov, da preprečimo nepotrebne poškodbe in širjenje gnilobe na sadju in zelenjavi je to, da je za pakiranje uporabljena embalaža iz stiropora, ki za vsak sadež ali kos zelenjave ustvari posamezno vdolbino. S tem omogočimo to, da so vsi kosi posamično fiksirani med prevozom, obdaja pa jih relativno mehka embalaža iz stiropora, torej smo že samo s tem izločili ogromno možnosti tega, da bi se kaj po nepotrebnem stisnilo. Prav tako nam lahko embalaža iz stiropora, če ima vgrajene tudi določene strukturne dodatke, pomaga pri tem, da posamezne “palete” zlagamo drugo na drugo in omogočamo prevoz večje količine sadja ali zelenjave hkrati.