Traktorski deli

Če imamo traktor, se gotovo poslužujemo tudi drugih uporabnih kosov, ki razširijo osnovno funkcionalnost samega vozila. Gre za ključno kmetijsko mehanizacijo, brez katere je traktor pravzaprav precej neuporaben. Da bi bil kar najbolj koristen, se moramo opremiti z uporabnimi dodatki, seveda glede na to, za kaj traktor sploh uporabljamo. Veliko dodatne opreme bomo potrebovali predvsem pri spravilu sena.

Delo s senom zahteva veliko posameznih opravkov, pri čemer že potrebujemo različne vrste opreme. Najprej je treba dobro skrbeti že za travo, nato za košnjo, sušenje in obračanje, nato pa še za pobiranje in spravilo sena. Od kosilnice do samonakladalke pride torej v poštev veliko opreme. Prav tako že same kosilnice in samonakladalke ponujajo pester izbor modelov, med katerimi lahko izbiramo. To pomeni, da oprema za traktor ni samoumevna, treba se je posvetiti izbiri in najti tiste kose, ki se bodo najbolje izkazali. Pravzaprav nekatera oprema sploh ni v vsakem primeru nujna, samonakladalke recimo pogosto nadomestijo balirke, odvisno od tega, kaj nameravamo s senom početi.

Ne pozabimo na to, da tudi sam traktor potrebuje določeno opremo, s pomočjo katere dobro deluje. To so traktorski deli, ki so lahko nadomestni oziroma rezervni, lahko pa so tudi kakšni dodatki. Najpomembnejši so tisti kosi, ki zagotavljajo normalno delovanje traktorja, nič bolj pogrešljivi pa niso kosi, ki omogočajo povezavo s priključki, predvsem so to kardani. A ne pozabimo še na dodatke, ki lahko olajšajo delo. Med temi so traktorski deli, ki ponujajo dodatne funkcionalnosti, recimo traktorske luči, seveda pa moramo imeti včasih na zalogi tudi kakšne druge dodatke in nadomestne dele. Gre za precej širok nabor opreme, ki pride še kako prav pri delu na kmetiji. Ne moremo si namreč privoščiti zamud v procesu dela, saj se lahko že ena sama nevšečnost močno zavleče. Vsi traktorski deli morajo biti vedno pri roki, ko jih potrebujemo.