Toplotne črpalke zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda se lahko vgradi tudi v že obstoječi dom, ki ima nameščeno klasično obliko ogrevanja. Vsekakor je lažje, ko jo nameščamo v novogradnjo, vendar pa lahko tudi starejše hiše koristijo prednosti odličnih toplotnih črpalk, ki so že marsikomu znižale mesečne stroške za ogrevanje. Ko je toplotna črpalka enkrat nameščena, bo sama opravljala izredno pomembno delo, nam pa ne bo potrebno nič sodelovati.

Toplotne črpalke zrak voda se tako poslužuje toplote zraka, ki se spremeni v paro in s pomočjo kompresorja ogreva vodo. Ta voda pa oddaja toploto. Prednosti toplotnih črpalk je ogromno. Zagotovo lahko rečemo, da so izjemno varčne, saj nam znižajo stroške ogrevanja. Prijazne so za okolje, kajti njihove emisije so precej nižje kot pri klasičnem gretju.

Toplotne črpalke zrak voda deluje brez dodatka goriva in je zelo tiha. Čeprav bomo morali na začetku kar nekaj vložiti, se nam bo vloženi denar hitro povrnil. Tudi njeno vzdrževanje ni zahtevno, saj ga praktično ne potrebuje. Poleti nam bo lahko hladila hišo in tako bomo zopet privarčevali, saj nam ne bo treba prižigati klimatske naprave. Njeno upravljanje je izredno enostavno, zato s toplotno črpalko ne bomo imeli večjih težav.

Hladilni agregati za hlajenje prostorov

Hladilni agregati so nujno potrebni za hlajenje večjih kompleksov in pisarn. Ker so poletja vroča, moramo vse stavbe hladiti in tako v njih ohranjati primerno temperaturo, v kateri delavci ne bodo delali s težavo. V kolikor delovni prostori niso hladni in prijetni, se bodo v njih ljudje slabo počutili. Moderna podjetja se tako trudijo, da pri gradnji poslopja namestijo hladilne agregate.

Hladilni agregati delujejo izredno učinkovito, saj hitro in enostavno shladijo prostor. Seveda pri tem potrebujejo električno energijo, ki jih poganja. Vsekakor njihova uporaba ni preveč draga, saj je poraba energije minimalna.

Hladilni agregati proizvajajo hladilno energijo s pomočjo hladne vode, ki kroži po celotnem agregatu in hladi prostore.