Toplotne črpalke za ogrevanje

toplotne črpalke za ogrevanje so si med seboj različne. Pred nakupom si moramo tako izbrati primeren tip toplotne črpalke, ki si ga bomo namestili ter ga bomo uporabljali za ogrevanje naše hiše in sanitarne vode. Za nakup za nakup toplotne črpalke zemlja voda bomo morali imeti na voljo dovolj veliko površino. Poleg tega pa bomo morali imeti dovolj denarja za namestitev geotermalne toplotne črpalke, ki se vstavi globoko v zemljo.

Toplotne črpalke za ogrevanje vrste zemlja voda, so zelo enostavne za vzdrževanje in nimajo nameščenih zapletenih komponent, ki bi jih morali velikokrat servisirati. Poleg tega je vse skupaj nameščeno pod vodo in zato je tudi dobro zaščiteno.

Toplotne črpalke za ogrevanje tipa zemlja voda so tudi izjemno tihe saj nimajo zunanje enote, ki bi povzroča hrup in motila nas ter sosede, zato so tako zelo priljubljene.

Toplotna črpalka zemlja voda izkorišča mož zemlje

Toplotna črpalka zemlja voda deluje tako, da koristi neizmerno moč zemlje, ki s svojo energijo greje vodo. Zemlja je globoko v notranjosti zelo topla in njeno toploto lahko izkoristimo tudi mi. S pomočjo njene toplote ogrejemo vodo v sondi, ki bo do našega doma prispela na pravšnji temperaturi, da bomo lahko izvajali konkretno ogrevanje hiše.

Toplotna črpalka zemlja voda deluje tako, da je priklopljena na elektriko, tako da ustvarja tudi neko porabo električne energije, vendar pa je ta poraba zanemarljiva. Ta vrsta toplotne črpalke deluje tako kot neke vrste bojler, v kateremu se greje voda.

Toplotna črpalka zemlja voda ima seveda določene zahteve. Za takšen tip toplotne črpalke bomo potrebovali dovolj prostora v zemlji, kar pa nimajo vsi domovi na voljo. V kolikor torej nimamo primerne površine zemlje, ki bi jo lahko uporabili za izdelavo vrtine ter za namestitev podzemne sonde, žal ne bomo pravi kandidati za toplotno črpalko zemlja voda.