Toplotne črpalke

Toplotne črpalke so vsestransko uporabne. Veliko slovenskih domov jih redno uporablja za ogrevanje prostorov v hiši. Da je takšno ogrevanje resnično izredno ekonomično, pričajo nizke položnice, ki jih po namestitvi toplotne črpalke na dom prejemajo uporabniki. Način ogrevana s toplotno črpalko pa se je aktivno začel uporabljati tudi za bazene, ki postajajo vse bolj priljubljeni tudi pri nas. 

Toplotne črpalke za ogrevanje bazenske vode se bodo brez težav namestile v strojnico bazena. S tem ko bomo bazenu dodali toplotno črpalko, si bomo zagotovili prijetno toplo vodo vedno, ko si bomo zaželeli sprostitve. Ker potrebuje takšna toplotna črpalka izredno malo vzdrževanja, nam ne bo povzročala nobenih dodatnih stroškov. 

Toplotne črpalke se lahko poleg bazena vgradi tudi naknadno, a bomo morali v takem primeru poskrbeti za Bypass, ki bo omogočal delovanje toplotne črpalke. Takšna toplotna črpalka nas bo stala nekje med šesto in osemsto evri, kar je izredno sprejemljiva ena za vsakogar, ki ima bazen. 

 

Toplotna črpalka zemlja voda je okolju prijazna in ekonomična

Toplotna črpalka zemlja voda je izredno prijazna do našega okolja. Za tak tip toplotne črpalke se sicer odloči zelo malo ljudi, saj je začetni vložek denarja izredno visok. Žal si ne more vsakdo privoščiti, da bi plačal izvajalce, ki morajo vstaviti sondo globoko v zemljo. 

Toplotna črpalka zemlja voda je najdražja med vsemi toplotnimi črpalkami. To je edina toplotna črpalka, ki zahteva natančen pregled površine in sestave tal. V vsaka tla se toplotna črpalka zemlja voda žal ne more ustaviti. Sestava tal mora namreč biti optimalna za aktivno delovanje vgrajene toplotne črpalke 

Toplotna črpalka zemlja voda se zaradi svoje cene slabše prodaja. Veliko kupcev pa žal ne ve, da lahko zaprosi za eko subvencijo, ki omogoča delno financiranje procesa namestitve. Če so naša tla primerna za takšno toplotno črpalko je smiselno preveriti, koliko denarja lahko pridobimo.