Toplotna izolacija strehe

Toplotna izolacija strehe poskrbi, da nam toplota ne uhaja skozi streho. Kdor živi v mansardnem stanovanju se dobro zaveda, da mu pozimi največ toplote uide ravno skozi streho ter mora zato poskrbeti za dobro ter debelo izolacijo.

Toplotna izolacija strehe nam bo zmanjšala račun za ogrevanje. Ker so pozimi stroški gretja izjemno visoki, nam bo vsak privarčevan denar prišel prav. Če bomo investirali v toplotno izolacijo strehe se ne bomo kesali, kajti le tako bomo lahko udobno uživali v svojem domu. Kljub temu da bo strošek velik, bomo kasneje ugotovili, da se nam bo finančno splačalo.

Toplotna izolacija strehe se lahko naredi na različne načine. Izolacijo lahko vgradimo v spuščeni strop mansarde, lahko pa se odločimo za vgradnjo izolacije v streho. Pri tem moramo strokovnjakom povedati kakšna je naša streha, da nam bodo lahko svetovali pri izdelavi celotne izolacije strešne površine.

Zidano pohištvo iz siporeksa

Zidano pohištvo je navadno narejeno iz siporeksa. Čeprav ni tako aktualno, se nekateri odločijo za postavitev zidanega pohištva, s katerim dajo svoji hiši poseben pečat. To največkrat naredijo v kuhinji, kjer vzidajo posebne omarice, narejene po meri.

Zidano pohištvo nam omogoča veliko kreativnosti, saj lahko uredimo prostor čisto po naših zahtevah. Nekateri ga kombinirajo z lesom in s tem dodajo kanček domačnosti. Velikokrat se zidano pohištvo obleče v keramične ploščice. Tako lahko dobimo krasen keramični pult. Po želji si lahko sestavimo tudi mozaik, ki bo krasil določen del kuhinjske površine.

Zidano pohištvo pa imamo lahko tudi v spalnici, kamor nam vgradijo takšne omare kot si želimo. N koncu nam omare pobarvajo in uredijo v takšnem stilu, kot smo si zamislili. Pohištvo lahko obložimo tudi s kamenjem ali ga enostavno pobarvamo s pralno barvo. Tudi tu lahko izberemo takšno barvo kot si želimo in tako presenetimo svoje goste.