Terenski viličar

Nepogrešljivi delovni stroj v kmetijstvu, žagarstvu in gradbeništvu je terenski viličar. Z njim lahko na ravnem ali razgibanem terenu opravljate številne naloge. Takšni viličarji morajo za rokovanje s težkimi tovori biti hitri, močni, zanesljivi in okretni. Večina terenskih viličarjev ima pogon na vse štiri kolesa, kar je velika prednost pri premagovanju hribovitih in razgibanih predelov. Zaradi pogoste uporabe na terenu je pomembna udobnost v voznikovem sedežu in preglednost terena v vse smeri.

 

Terenski viličar je pogosto izredno zmogljiv. Če boste takšen stroj vzdrževali po predpisih proizvajalca, potem bo vaše vzdrževanje zanemarljivo. Marsikateri terenski viličarji imajo teleskopsko roko, ki se dobro obnese predvsem za specifična dela, kot so na primer prevažanje hlodov, polnjenje listnih žag, odvoz desk, žagovine in odpadkov. Teleskopska roka se dobro obnese tudi pri nakladanju vlačilcev, kadar je v tovornjaku stiska s prostorom, z njo pa ni nobenih težav, če nakladamo v višino tudi več kot štiri metre.

 

Indos viličar je pri nas eden najstarejših viličarjev, ki je še v uporabi

 

Ali veste, da se Indos viličar pri nas lahko pohvali z bogato zgodovinsko tradicijo? Če ste eden izmed tistih, ki cenite stara prevozna sredstva, potem lahko poiščete ponudnike Indos viličarjev, ki tovrstne delovne stroje dajejo v najem ali jih celo prodajajo. Na spletnih straneh lahko najdete številne Indos viličarje, ki so opisani z vsemi lastnostmi, delovnimi urami in predvideno ceno odkupa. Ljubitelji starodobnikov jih celo odkupijo in prenovijo v razstavne namene.

 

Indos viličar se lahko pohvali s 50-letno tradicijo. Nekateri najstarejši Indos viličarji segajo tudi v sedemdeseta leta. Številni od njih so na dizelski pogon in imajo ročni menjalnik. Čeprav so ti delovni stroji starejših znamk, pa je njihova zmogljivost in učinkovitost izjemna. Če so jih njihovi uporabniki stalno vzdrževali in menjali dotrajano opremo ter izrabljene gume, potem boste z njimi lahko opravili še veliko delovnih ur.