tende

V poletnih mesecih želimo čim več časa preživeti na prostem, a hkrati stalno bežimo pred močnimi sončnimi žarki. Težko najdemo kompromis, ki bi nam ponudil udobje in sprostitev, tako se hitro zgodi, da cel dan prečepimo v klimatiziranih prostorih in se na svež zrak odpravimo le zvečer. Kakšna škoda, sploh če imamo doma lepo urejene površine, ki nas kar kličejo na prosto!

Da bi na prostem zares uživali, moramo uporabiti nekaj osnovne opreme. Če imamo doma teraso, jo bomo lepo uredili z nujno opremo, kot je vrtno pohištvo, ne pozabimo pa na senčila, ki imajo v poletnem času izredno pomembno nalogo. Že enostavna markiza je lahko dovolj, da nam terasa ponudi zelo prijetno zavetje pred poletno vročino.

Markiza je idealna za domače površine

Odločamo se med številnimi senčili, ki jih imajo v ponudniki proizvajalci in trgovci. Pogosto pripravljamo rešitve po meri, lahko pa dobimo tudi univerzalna senčila, ki jih lahko z odličnim učinkom namestimo na praktično vsako površino. Na domači terasi se lahko dobro obnese markiza, ki je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za zasenčitev površin.

Tudi če se odločimo za markizo, bomo imeli na izbiro kar nekaj različnih modelov, ki se med seboj lahko precej razlikujejo. Da bi bili s svojo opremo res zadovoljni, se splača izbrati napredne modele z brezhibnimi funkcionalnostmi. To so sodobne tende Brustor, ki svoje delo odlično opravljajo tudi ob ekstremnih poletnih temperaturah, obenem pa tudi lepo izgledajo in vizualno popestrijo domačo teraso. Skrbno izbrana markiza je velika pridobitev za domače površine, ki jih bomo na ta način veliko bolje izkoristili. 

Prav tako se dobre tende uporabljajo na terasah gostinskih lokalov in drugod, kjer želimo urediti kar se da prijetno okolje za svoje obiskovalce. Kvalitetna senčila to nalogo odlično opravljajo, gotovo bomo zelo zadovoljni s končnim učinkom. Privlačna vizualna podoba lepo oblikovanih senčil pa celotnemu kompletu dobrodošlih prednosti dodaja le še piko na i!

terasa tenda noč (1)

Zasenčitvena jadra so pravi modni hit

V lepo urejenem privlačno oblikovanem okolju se bomo bolje počutili, tako da bo tudi sproščanje na domači terasi bolj prijetno, če se obdamo z zares dovršeno opremo. Že res, da lahko preprosta markiza uspešno opravlja svoje delo in lepo popestri okolico s svojo vizualno podobo, a med zunanjimi senčili imamo še kar nekaj drugih možnosti, ki lahko prinesejo še boljši končni učinek. Za široko izbiro na tem področju izberemo senčila Blink Blink, ki nam nudijo več praktičnih možnosti za zasenčitev domačih površin.

Če ciljamo na čudovit vizualni učinek, ne da bi ogrozili funkcionalnost senčila, so zelo zanimiva zasenčitvena jadra, ki so pravi modni hit. Zelo lepo se podajo k sodobnim stanovanjskim objektom, pravzaprav se ujamejo s praktično vsakim arhitekturnim slogom. Obenem so precej prilagodljiva in jih lahko lepo vključimo v okolje. Predvsem pa je pomembno to, da zasenčitvena jadra dobro opravljajo svoje delo – zasenčijo večjo površino in zelo zanesljivo delujejo v vseh mogočih razmerah.

 Za razliko od markiz oziroma tend nam zasenčitvena jadra omogočajo skrbno namestitev tako, da prekrijejo res vsak kotiček, ki ga želimo zasenčiti. Primerna so za večje terase, kot tudi za terase na neugodni legi. Tende moramo vpeti v objekt, medtem ko jadro lahko napnemo na praktičnih nosilcih, ki so veliko bolj prilagodljivi. Z vidika končnega učinka so zasenčitvena jadra lahko veliko bolj prepričljiva izbira, sploh če smo pri uporabi senčil nekoliko bolj zahtevni.

Jadra pa prepričajo tudi s čudovito vizualno podobo. So namreč zelo zanimiva, ustvarijo razgibano površino in popestrijo vsako okolje. Tudi preprosta enobarvna jadra predstavljajo atraktiven dodatek za teraso, lahko pa se odločamo še med številnimi drugimi zanimivimi variantami, s katerimi uspešno nadgradimo estetsko vrednost svojega bivalnega okolja. Tako bomo v svojem domu zares uživali!