telegram v porodnišnico

Rojstvo otroka vaših sorodnikov, prijateljev in znancev za seboj pripelje vrsto dogodkov, slej ko prej pa tudi praznovanje prvega rojstnega dne otroka. A še pred tem vas čaka vrsto drugih dogodkov pa tudi opravil, ki so povezani z malim junakom. Čisto na začetku boste morali najprej vsekakor poskrbeti za telegram, ki ga boste poslali v porodnišnico. Telegram v porodnišnico se praviloma pošlje isti dan, ko otrok prijoka na svet.

Telegram v porodnišnico v imenu vas lahko pošlje izbrano podjetje. Pri nas so na primer zelo iskana podjetja oziroma ponudniki, ki za vas pripravijo prav posebne telegrame oziroma paketke, ki jih potem pošljejo v porodnišnico za novopečeno mami in novorojenčka.

Če telegrama ne boste poslali v porodnišnico, najverjetneje računate na to, da boste mamico ter dojenčka obiskali takoj, ko prideta iz porodnišnice ter takrat staršem čestitali ob rojstvu otroka.

Telegrami vedno vključujejo skrbno zasnovana besedila

Ob besedi telegram najverjetneje najprej pomislite na primer na telegram za porodnišnico ali na telegram za rojstni dan. Seveda so telegrami lahko namenjeni tudi za manj vesele ali celo žalostne dogodke.

Telegrami so ne nazadnje namenjeni tudi zato, da so v njih nekomu ali neki družini oziroma skupnosti izrazimo sožalje ob smrti bližnjega.

Medtem ko so telegrami ob smrti izjemno žalostni, so telegrami ob rojstvu otroka pravo nasprotje. A ne glede na to, komu in kam pošiljate telegram, je najpomembneje, da je besedilo v njem skrbno zasnovano. Napak si ne smemo privoščiti, saj gre za občutljive dogodke, še posebej tiste, ki so povezani s smrtjo.

Nekateri telegrami pa poleg čestitke ali sožalja vključujejo še paketke oziroma posebna darila. To je zlasti značilno na primer za telegrame, ki se jih pošilja v porodnišnice ali na domove na novo pečenih mamic. V njih je lahko kar koli, a zlasti pomembno je, da je darilo uporabno tako za mamico kot tudi za novorojenčka.