Stroj za vakumsko pakiranje omogoča kakovostno shranjevanje različnih vrst živil

Vakumiranje je postopek, ki se ga danes mnogi poslužujemo v našem gospodinjstvu. Na ta način živila ne samo zapakiramo, ampak iz vrečke tudi izsesamo zrak. V kolikor si delamo ozimnico in zamrzujemo zelenjavo in ostala živila, nam postopek vakumiranja bistveno podaljša obstojnost različnih živil. Postopek izsesavanja pa lahko storimo le če imamo zato ustrezno napravo kot je na primer stroj za vakumsko pakiranje.

 

Postopek izsesavanja zraka pa se ne uporablja le v naših gospodinjstvih, ampak se ga uporablja predvsem tudi v živilski industriji. Medtem ko je za običajno gospodinjstvo dovolj že osnovni stroj za vakumsko pakiranje, pa za zahtevnejše uporabnike le ta ni dovolj. Zato je potrebno izbirati med profesionalnimi stroji za vakumsko pakiranje, ki v komori ustvarjajo tudi podtlak, kar omogoča višjo stopnjo vakuma. Pri tem postopku se lahko doda tudi zaščitni plin za dodatno podaljševanje roka trajanja živil. 

 

Vrečke za vakumiranje naj bodo izdelane iz kakovostnih materialov

 

Za kakovostno shranjevanje različnih vrst živil je zelo pomembno, kakšne vrečke za vakumiranje bomo izbrali. Če ste opazili, da vakumski aparat ne izsesa dovolj zraka, ali pa se je vrečka stopila, potem je zagotovo težava v napačni izbiri vrečk za vakumiranje. Na njihovo najboljšo kakovost vplivajo različni dejavniki, kot so na primer materiali, debelina in profil vrečk.

 

Vrečke za vakumiranje se uporabljajo za shranjevanje mesnih izdelkov, sirov ter drugih živil, ki so hitro pokvarljiva, zato je še posebej pomembna njihova kvaliteta. Tiste vrečke, ki so namenjene uporabi s komornimi vakumirnimi stroji, so izdelane iz poliamida in polietilena, ki pa morata biti živilsko neoporečna. Vrečke morajo zagotavljati popolno nepropustnost, zaradi njihove debeline pa vam zagotavljajo optimalno varjenje in mehansko zaščito živil. Pri izbranem ponudniku boste našli vrečke za vakumiranje različnih dimenzij, od najmanjših, 120 – 300 mm, do največjih, ki merijo od 400 do 600 mm.