šotori savotta

Ko se znajdemo v divjini, ni veliko časa za razmislek – treba se bo dobro zaščititi pred grožnjami, ki nas obkrožajo. To velja tako v primeru, da kam zaidemo in se izgubimo, kot tudi pri kampiranju, lovu ali delu v naravi. Če nameravamo na terenu prenočiti ali celo prebiti nekaj dni, se bomo morali dobro pripraviti, predvsem pa moramo biti dobro opremljeni.

Prva stvar, na katero pomislimo, je verjetno šotor, sploh če se že pripravlja k mraku ali pa pričakujemo dež. Dobro zavetje je ključnega pomena za to, da sploh preživimo in lahko načrtujemo dalje. Zato se odločamo za Savotta šotore, na tem področju je izbira kvalitetne opreme vsekakor nujna.

Savotta ponuja zanesljive šotore za zahtevne razmere

Pri šotoru gotovo ne želimo sklepati kompromisov, zato se odločimo za opremo uveljavljenih proizvajalcev. Težko bomo našli kaj boljšega od izdelkov, ki jih nudi Savotta. To je namreč finski proizvajalec, ki pripravlja opremo za oborožene sile in za druge zahtevne uporabnike. Pričakujemo lahko zelo visok standard in izdelke, ki so dobro prilagojeni za uporabo v divjini.

Finci bodo gotovo znali izdelati šotore, ki kljubujejo tudi najbolj zahtevnim razmeram. Ker Savotta izdeluje šotore po vojaških standardih, pa lahko pričakujemo tudi izjemno vzdržljivost in praktično uporabo. Ti šotori so razmeroma lahki in enostavni za prenašanje, seveda pa so točne lastnosti te vrste odvisne od izbranega modela. Na https://opremljen.si/blagovne-znamke/profesionalni-savotta-vojaski-sotori si lahko ogledamo, kaj ta znamka ponuja. Prevladujejo večji šotori, ki so prilagojeni za skupino ljudi, najdemo pa tudi praktične manjše šotore, ki so dobra izbira za kampiranje in preživetje v naravi.

S šotorom Savotta bomo dobro pripravljeni na zahtevne razmere, ki nas čakajo pri prenočevanju na prostem. Lahko pa to opremo uporabimo še za številne druge namene, saj pride kvalitetna vojaška oprema vedno prav. Veliki šotori za 20 oseb so recimo zelo koristni za kakšne prireditve v slabem vremenu, lahko pa jih uporabimo tudi za zaščito tovora in opreme, ki se ne sme zmočiti.

šotori

Pred lakoto nas obvaruje tactical foodpack

Šotor poskrbi za to, da bomo na varnem pred neugodnimi vremenskimi dejavniki in drugimi grožnjami, ki prihajajo iz okolja. Ne more pa pomagati pred tistimi faktorji, ki izvirajo v nas samih – to je želodec, ki nam ne bo dal miru, če ga ne napolnimo. 

Hrana je seveda ključnega pomena pri vseh aktivnostih v naravi. Ne moremo pričakovati, da bomo imeli v bližini trgovino ali restavracijo, kjer bi se lahko okrepčali. Ravno zato je tactical foodpack zelo praktičen, saj nam omogoča, da hrano preprosto vzamemo s seboj. Dobro bomo pripravljeni tudi na daljši potep po naravi, enostavno se bomo založili z obroki za več dni.

Tu se tactical foodpack izkaže z domiselno zasnovo, s katero lahko zapakira zalogo energije in nujnih hranil v zelo majhno in lahko embalažo. Gre za okusne obroke, ki so pripravljeni iz svežih sestavin, nato pa zamrznjeni in dehidrirani. S postopnim odmrzovanjem v vakumu se odstrani voda, ostale snovi pa ostanejo – tako nam tactical foodpack prinaša vsa hranila in visoko energijsko vrednost, pa tudi izvrsten okus, in to v lahkem praktičnem pakiranju. Gotovo je to najboljša izbira za aktivnosti v naravi, sploh če moramo hrano prenašati s seboj in bi imeli radi nekaj zaloge za kak dodaten dan ali dva.

Tudi tactical foodpack najdemo v ponudbi vojaških trgovin, na Opremljen.si si lahko preberemo več o tej ponudbi. Izbiramo med različnimi pakiranji za vsak obrok v dnevu, tudi med različnimi okusi in dodatki. Tako se ne bomo mučili s požiranjem energijskih gelov in neokusnih ploščic, temveč si bomo tudi na terenu pripravili okusen obrok. Preprosto dodamo vodo in že imamo kar v pakiranju tactical foodpacka cel obrok, ki nam bo povrnil moči.