Rabljena vozila

Gotovo ima kdo pri vprašanju, kaj storiti z rabljenim avtomobilom, prvi instinkt, da bi ga lahko prodal. Na trgu rabljenih avtomobilov najdemo široko ponudbo, ki potrjuje, da je to priljubljena opcija. Seveda pa je to odvisno od vrednosti avtomobila – dotrajana vozila, ki ne bodo novemu lastniku koristila niti za 1000 kilometrov, ne bodo prinesla posebnega dobička.

Največ uspeha bodo imeli z iskanjem kupca tisti, ki ponujajo manj vožen avtomobil, četudi rabljen. Če ni na števcu ravno na sto tisoče kilometrov, letnik prve registracije pa tudi ne sme biti preveč oddaljen v preteklosti. Pravzaprav so najbolj priljubljena prav tista rabljena vozila, ki so novim najbližje v vseh mogočih lastnostih, le v ceni ne – ravno nižja cena je namreč glavni dejavnik pri odločitvi za nakup rabljenega avta namesto novega.

Obstajajo pa tudi nekatere druge opcije, ki lahko pomagajo iztržiti od rabljenega avta kar največ. To je recimo odkup vozil, ki je prav tako priljubljena opcija, s katero lahko unovčimo staro vozilo. V tem primeru pridejo v poštev praktično vsa vozila, ni pa nujno, da bodo navrgla veliko denarja. Načeloma je odkup vozil nekoliko manj ugoden glede vsote, ki jo lahko iztržimo, ima pa mnoge druge prednosti. Že na primer to, da je možno v odkup ponuditi vozila v različnih stanjih, tudi karambolirana in slabše ohranjena, poleg tega je tudi bistveno lažje najti kupca. Odkup vozil lahko naredi razliko med prodajo avtomobila in tem, da nam staro železo smeti dvorišče ali pa ga moramo odpeljati na odpad. Ne pozabimo, da moramo tudi rabljena vozila ustrezno obdelati, če se ne uporabljajo, sodijo na odpad.

V vsakem primeru je za star avto verjetno možno kaj iztržiti. Ceno v končni fazi določa trg, še posebej to velja za odkup vozil, ki glede cene načeloma ne dopušča veliko prilagodljivosti.