PVC okna montaža

Nakup oken marsikomu predstavlja možnost za prihranek, saj so že za nekaj sto evrov ali celo manj na voljo odlična okna, ki bodo ustregla tudi visokim pričakovanjem. Večinoma so to PVC okna, ki so znana po ugodni ceni in odličnih lastnostih, torej po optimalnem razmerju med kakovostjo in ceno. Nizka cena je torej pogosto posledica ugodnih materialov, kar ni nujno slabo, kar dokazujejo kakovostna PVC okna. Montaža oken je prav tako relativno enostavna, a morda ne bo tako poceni – pametno se je prepričati, kakšni bodo stroški na tem področju. Pozor, nekateri prodajalci mastno zaračunajo tudi dostavo, nenazadnje gre za dokaj občutljivo opremo, ki jo je treba pri transportu ustrezno zavarovati. Na koncu se lahko izkaže, da bodo PVC okna, montaža in dostava zahtevale nepričakovano visoko investicijo.

Za sama okna seveda vemo, koliko bodo stala. Ravno cena je pogosto en izmed glavnih dejavnikov, ki odločajo o tem, ali se bomo sploh odločili za nakup. Tako že pri nakupu vemo, kaj pričakovati od PVC okna. Montaža je lahko že vključena v ceno nakupa, a običajno temu ni tako. Treba je torej upoštevati še stroške, ki bodo nastali s tem. Za PVC okna montaža sicer ni posebej zahtevna ali draga, je pa to povsem odvisno od tega, kdo delo opravlja in kakšni so morebitni dodatni izzivi pri vgradnji. Če imamo standardne dimenzije in kvalitetna okna ne bo težav, drugače je seveda pri realizaciji kakšnih po meri izdelanih rešitev in vgradnji kompleksnih sistemov. V tem primeru lahko za PVC okna montaža nanese kar nekaj več stroškov, kot smo jih pričakovali.

Omenili smo že dostavo, ki lahko skriva nekatere dodatne stroške. Splača se seveda okna prevzeti osebno, če jih lahko varno prepeljemo na lokacijo vgradnje, saj pri tem ni stroškov dostave. Prav tako nekateri prodajalci ponujajo brezplačno dostavo, kar pa je spet bolj izjema kot pravilo.