žarnice za projektor

Če si privoščimo to, da bomo v dnevni sobi ali sobi, ki je namenjena gledanju filmov namestili projektor moramo tudi biti pripravljeni na to, da bomo morali to vzdrževati saj na žalost žarnice za projektor ne zdržijo za vedno. Največkrat je življenjska doba žarnice navedena v smislu števila ur, v ki jih je sposobna biti prižgana, vendar moramo vedeti, da se lahko z žarnicami zgodi tudi kaj nepredvidljivega, tako da je vedno dobro, če imamo na zalogi vsaj kakšno žarnico.

Seveda pa vse žarnice za projektor niso narejene enako in nekatere se razlikujejo po tem, kako svetle so, druge po toplini, tretje samo preprosto po tem koliko časa zdržijo vendar če želimo, da žarnice za projektor niso nekaj, za kar nas mora skrbeti je najbolje če se odločimo za LED projektor, ki deluje tako, da se slika na steno projicira s pomočjo LED žarnice za projektor.

Vsi LED projektorji se od ostalih projektorjev razlikujejo po tem, da so narejeni tako ,da delujejo na LED svetilo. Razlog, zakaj je to bolje je predvsem ta, da se naprava veliko manj segreva, kar pomeni, da je manj problemov z delovanjem elektronske opreme in že s tem podaljšamo življenjsko dobo projektorja prav tako pa so LED projektorji dal časa operativni, če delujejo na LED svetilo. Razlog za to je ta, da tu ni nobene nitke, ki bi lahko pregorela in nobene dodatne toplote, ki bi lahko izvedla kakšno neprijetnost. Poleg tega so LED projektorji lahko nekoliko manjši in imajo cenejše servise oziroma menjave žarnic na dolgi rok, s tem da upoštevamo redkejšo menjavo vendar višjo ceno žarnice. Seveda pa se za vsakega najde nekaj in če LED projektorji niso v vašem proračunu se lahko vseeno najde ogromno rešitev za tiste, ki bi radi uživali prijeten ambient.