Silos

Silos lahko izdelamo tudi sami. Kupiti moramo le pravi tip silosa, ki ga bomo brez težav izdelali. Najlažje bomo izdelali montažni tip silosa, ki ga lahko kupimo v vsaki specializirani trgovini. Tam bomo zagotovo dobili tudi potrebo folijo in vse ostale elemente, ki so potrebni za pripravo kvalitetne silaže. 

Silos bo z malce znanja in spretnosti hitro postavljen. Vse kar morate narediti je to, da poskrbimo za svojo varnost in nosimo rokavice. Dober silos nam omogoča tlačenje krme do roba, kar preprečuje nadležno kvarjenje silaže, ki pesti veliko kmetov. Dokler se ne bomo naučili, kako se pripravi dobra silaža, bomo verjetno naredili marsikatero napako in določen del silaže tudi pokvarili. Vendar pa nas to ne sme odvrniti od dela. Vsak neizkušeni kmet ima na začetku težave, ki jih sčasoma odpravi.  

Silos naj bo čimbolj ekološki in naravi prijazen, kar pomeni, da ne bo povzročal preveč odpadnega materiala. Najboljši silosi so v naravi praktično nevidni, saj so njegovi robovi zasuti. Okrog silosa pa lahko zasadimo visoko drevje in grmičevje, ki bo silos branila pred pogledi. 

 

Hlevski ventilator za prezračevanje velikih hlevskih objektov 

Hlevski ventilator kmetu omogoča zračenje ogromnih hlevov, kjer je nameščenih veliko glav živine. Za izredno velike hleve, mora kmet kupiti primerne ventilatorje, ki omogočajo v poletnem času primerno hlajenje prostorov. Ventilatorji so izdelani tako, a se konstantno in počasi gibljejo. Pri tem pa iz zraka odvajajo veliko preveliko količino toplega zraka in skrbijo, da v prostoru prijetno pihlja. 

Hlevski ventilator lahko deluje tudi pozimi in takrat poskrbi, da se prostor z njihovo pomočjo segreva. Ventilatorji namreč topel zrak, ki vedno sili v strop, potiskajo zopet proti živalim, s čimer poskrbijo, da v hlevu ni nikoli premrzlo 

Hlevski ventilator so tako uporabni v vseh letnih časih. Z njimi se bodo naše krave vedno dobro počutile.