prenosniki ASUS

Za tiste, ki od računalnika pričakujejo brezkompromisno zmogljivost, je gotovo samoumevna izbira stacionarni računalnik. Takšno napravo namreč lahko poljubno prilagodimo svojim potrebam in tako dosežemo zmogljivost, ki bo v celoti odgovarjala zahtevnim opravilom. Pri prenosnikih nimamo takšne svobode, zato se moramo zadovoljiti s konfiguracijami, ki jih predstavljajo proizvajalci. Ker imajo prenosniki določene omejitve, predvsem glede prostora za hlajenje in porabe energije, ne moremo vedno pričakovati visoke zmogljivosti, tudi če so vgrajene komponente na papirju zelo prepričljive. V nekaterih primerih pa lahko vseeno najdemo prenosnik, ki bo s svojo zmogljivostjo uspešno konkuriral namiznim računalnikom.

To zmorejo prenosniki ASUS, predvsem tisti iz serije ROG. Ta serija je v izhodišču namenjena ljubiteljem računalniških iger, seveda pa se lahko zmogljive naprave te vrste poslužijo tudi vsi drugi uporabniki, ki računajo na brezhibno delovanje računalnika tudi pod večjimi obremenitvami. Napredni prenosniki ASUS imajo lahko vgrajene enake komponente kot jih ima stacionarni računalnik – niti ne mobilnih različic enakega modela, temveč prav enake komponente, od katerih lahko pričakujemo primerljivo zmogljivost. To so napredne komponente, ki omogočajo učinkovito hlajenje in varčno delovanje ter tako tudi prenosnikom dopuščajo delovanje pri visokih obratih. Izstopajo predvsem grafične kartice, ki so velike in nerodne, poleg tega se hitro pregrevajo, podobne težave pa odkrijemo tudi pri vgradnji naprednih procesorjev v kompaktno ohišje prenosnika. A s sodobnimi proizvodnimi procesi je možno te kose močno pomanjšati in doseči druge učinke, ki jih s pridom izkoriščajo prenosniki ASUS. Ti lahko s svojo zmogljivostjo zanesljivo konkurirajo namiznim računalnikom in jih celo prekosijo!

Stacionarni računalnik ima seveda svoje prednosti, ki jih prenosniki nikoli ne bodo mogli ponuditi. A zmogljivost ni več ekskluzivno na njihovi strani, tako da bodo prenosniki prepričali tudi mnoge zahtevnejše uporabnike, ki zaradi omenjenih omejitev prej niso imeli na voljo veliko izbire. Vsak uporabnik bo našel pravi prenosnik za svoje potrebe!