Verjetno ste že kdaj slišali, da je prišlo na reki Soči do nesreč z rafti. Vse te novice v ljudeh ustvarijo občutek strahu in nelagodja. Vendar pa moramo v prvi vrsti poudariti, da rafting Soča ponuja popolnoma varno aktivnost na vodi. Gre za organizirano aktivnost pod vodstvom izkušenih vodnikov, ki poznajo reko Sočo od njene prve do zadnje brzice.

Rafting Soča vam tako zagotavlja brezskrben izlet v popolnoma varnem okolju. Če je vremenska situacija ali pa vodostaj reke takšen, da raftanje ni varno, potem se ga enostavno ne izpelje. Varnost udeležencev je zagotovo vedno na prvem mestu. Garancija za varen spust po reki Soči je tudi brezhibna oprema, ki je vključena v ceno izleta. Tako ne potrebujete s seboj ničesar drugega kot samo kopalke, kratko majico ali hlače. Za vse ostalo poskrbi ponudnik izbrane storitve, ki ima na tem področju dolgoletne izkušnje.

Canyoning Soča vam omogoča osvežitev v svetu divjih sotesk

Številni slikoviti pritoki reke Soče omogočajo edinstveno adrenalinsko aktivnost na vodi, ki ji pravimo canyoning ali soteskanje. Gre za spuščanje po slapovih ali kamnitih toboganih, ki se nahajajo v teh soteskah oziroma kanjonih. Med najbolj poznanimi so na primer soteske Sušec, Fratarica, Predelica, Kozjak in Globoški potok. Canyoning Soča tako ponuja prvovrstno osvežitev v kristalno čisti vodi, ki vas bo zagotovo navdušila.

Ob tem se boste zabavali, preizkusili svoje sposobnosti, predvsem pa dobili injekcijo čistega adrenalina. Poleg tega velja, da je Canyoning Soča popolnoma varna osvežitev, ki jo ponujajo različni kanjoni pritokov reke Soče. Le ti se med seboj razlikujejo tudi po svoji zahtevnosti. Tako so nekateri bolj primerni za začetnike, drugi pa za bolj izkušene goste. V teh primerih je za večjo varnost potrebna tudi uporaba vrvnih tehnik. Med celotno aktivnostjo vas vodijo izkušeni vodniki, ki poskrbijo, da boste doživeli nepozabno osvežitev.