Raftanje na Soči idilična poletna izkušnja

Reka Soča je naravi biser, hkrati ena najlepših alpskih rek in je del Triglavskega narodnega parka. Slovi  po svoji lepoti, živahnih brzicah in tudi kot raj za ljubitelje vodnih športov.

V starih časih so po reki Soči na takrat tako imenovanih splavih prevažali les v dolino. To je bila ena glavnih panog gospodarjenja, ki ni bila namenjena zabavi in užitku, temveč delu. Čez čas pa se je iz tega razvilo danes poznano raftanje na Soči.

Raftanje na Soči je vznemirljiva izkušnja, ki jo lahko delimo z našimi prijatelji, sodelavci, družino ali neznanci. Njen čar je predvsem v tem, da zanj ne potrebujemo posebnega predznanja in je primerna prav za vse starostne skupine.

Raftanje na Soči predstavlja adrenalinsko dogodivščino, prav tako tudi sprostitev za ljubitelje športa. Hkrati lahko to izjemno dogodivščino, izkoristimo za povezovanje članov družine ali sodelavcev (kolektiva). 

Občasno raftanje ni visoko cenovni šport, saj si vso potrebno opremo lahko izposodimo. Še posebej priporočljivo je imeti inštruktorja ali vodiča, ki bo izbral težavnost poti po reki soči, nam razkazal lepoto soteske, poskrbel za varnost in dodatno zabavo.

 

Canyoning Soča – športna tekmovanja, ki so pravi hit poletja

 Raftanje na soči ni le priljubljeno pri nas v Sloveniji, ampak tudi pri turistih, bolje poznano kot canyoning Soča. Nekateri v Slovenijo pridejo le zaradi te izjemne pustolovščine. Med samim izletom lahko občudujemo veliko naravnih lepot. Naše opazovanje se prične že pri samem izviru reke Soče, vidimo lahko najvišji vrh Slovenije Triglav, opazimo veličasten slap Boka in na samem pobočju Kanina vidimo vrh Velika Baba. Izlet lahko tudi popestrimo z različnimi vodnimi igricami in plavanjem v reki Soči.

Veliko turistov in Slovencev obišče reko Sočo, ob različnih tekmovanjih in humanitarnih priložnostih. Tekmovanja včasih trajajo celo po par dni. Prav zaradi posebne energije, ki jo oddaja samo območje se veliko tujcev odloči za počitnikovanje ob sami reki Soči. Canyoing Soča je tako enkratna pustolovščina, da se veliko turistov odloči za ponoven obisk samega kraja in doživetja.