prodaja drv

Slovenija je gozdnata dežela, zato ni nič nenavadnega, da je prodaja drv zelo razširjena dejavnost. Ogrevanje na drva namreč predstavlja ekološki način ogrevanja, z razvojem sodobnih peči in kotlov pa je hkrati tudi energetsko izjemno učinkovito. Seveda je veliko odvisno od tega, kakšna drva bomo izbrali za kurjenje. Večji izkoristek dajejo drva iz trdega lesa, kot je na primer bukev, hrast, gaber ali breza, ki zagotavljajo dolgo izgorevanje, zaradi česar ni potrebe po neprestanem nalaganju kurišča.

Če iščete najbolj primerna drva za vašo peč ali kamin, potem je najbolje pobrskati po spletu in poiskati prodajo drv, ki vam bo nudila različne vrste drv po ugodnih cenah. Pri tem pa je potrebno biti pozoren tudi na to, da vam prodaja drv nudi tudi dostavo do vašega doma. Prilagodljivost, učinkovitost in ugodni plačilni pogoji so vsekakor tisti dejavniki, ki so ključnega pomena pri izbiri ponudnika.

Lesni briketi se ponašajo z mnogimi prednostmi

Lesni briketi so izdelani s posebnim postopkom iz lubja, oblancev, žagovine in suhega lesnega prahu, kar pa ne pomeni, da gre za energetsko potraten način ogrevanja. Ravno nasprotno! Ogrevanje z lesnimi briketi je kar za 10 do 20 % bolj učinkovito od zračno sušenih polen in velja za energetsko enega od najbolj učinkovitih. Če se boste odločili za lesne brikete, potem se boste izognili tudi mnogim skrbem glede njihovega skladiščenja, kot tudi vzdrževanja peči.

Lesni briketi so primerni tako za kurjenje v kaminih kot tudi v pečeh na lesna kuriva in imajo izjemne izkoristke izgorevanja. Po njihovem kurjenju ostane v peči zelo malo pepela, kar pomeni, da je čiščenje peči veliko bolj poredko, kot pa je to v primeru kurjenja z drvmi. Izbrani ponudnik vam lesne brikete dostavi do vaših vrat v priročno pakirani embalaži, zato jih lahko pospravite na katerokoli suho mesto v delavnici, garaži ali kurilnici.