Embalaža za jagode

Seveda že priprava jedi zahteva veliko pozornosti in spretnosti, a na koncu je zelo pomembno tudi to, kako specialitete izgledajo, ko jih postrežemo. V ta namen se lahko poslužimo nekaterih trikov, s katerimi naredimo jed še veliko bolj impresivno. Vizualno lahko popestrimo celo čisto običajne jedi, takšne prilagoditve pa se dobro obnesejo tudi v domačem gospodinjstvu, ne le v gostinskih obratih. Ne zahtevajo veliko dela, ustvarijo pa odličen učinek.

Uporaba ustrezne embalaže

Veliko lahko dosežemo že z ustrezno embalažo, ki pogosto pripomore tudi k prezentaciji. Pomislimo recimo na embalažo za torte, ki običajno služi tudi kot priročen pladenj. Prav tako lahko k prezentaciji pripomore embalaža za jagode oziroma drugo sadje, ki izgleda bolj vabljivo v primerni embalaži kot na krožniku ali v skledi. Poleg tega je embalaža za jagode na voljo v posebej prilagojenih izvedbah, ki so vizualno še posebej privlačne. Možno je kupiti jagode v posodicah, ki so že pripravljene za impresivno postrežbo. S tem lahko povsem enostavno pripravimo mamljive sladice – embalaža za jagode že omogoča postrežbo, dodamo le smetano in čokolado ali kakšne druge sladke dodatke.

Pripomočki za postrežbo

Ne samo embalaža sama, temveč tudi pripomočki za postrežbo pripomorejo k prezentaciji. Če jedi vzamemo iz embalaže oziroma jih pripravimo posebej, jih bo treba servirati na ustreznem pladnju ali krožniku. Morda bodo čisto v redu že alu pladnji, ki so cenovno ugodni, zelo učinkoviti in tudi pri prezentaciji niso slabi. Alu pladnji so kot nalašč za postrežbo piškotov in drugega peciva ter sladic, dobro pa se obnesejo tudi pri postrežbi mesa in drugih jedi. So zelo vsestranski, s tem pa vedno pri roki, ko jih potrebujemo. Res je, da imajo alu pladnji le osnovno estetsko vrednost, a vseeno s kombinacijo odlik pogosto ponujajo pravi odgovor. Nenazadnje pa imamo na voljo še celo vrsto drugih pladnjev, ki jih lahko uporabimo.