Reklamne table

Pri tiskanju moramo biti vedno pozorni na različne detajle, ki v veliki meri odločajo o končnem rezultatu. A pogosto se zatakne že na samem začetku, pri določanju osnovnih lastnosti tiskovine in pri izbiri tehnike, s katero želimo motive natisniti. S takšnimi izzivi se srečamo predvsem pri zahtevnejših projektih, to so predvsem večji motivi, recimo plakati in reklamne table. V teh primerih je treba vedno pripraviti prilagojeno rešitev, ki lahko ponudi kar najboljši rezultat, hkrati pa je ugodna tako za naročnika kot za izvajalca.

Jasno je, da se z zahtevnimi projekti te vrste ne more uspešno soočiti kar vsak tiskar. Za velike reklamne table je smiselno izbrati profesionalno tiskarno, ki ima s takšnimi projekti veliko izkušenj. Ne gre namreč le za tiskanje, temveč za oblikovanje celovite storitve, ki vodi do končnega rezultata. Najprej morajo biti na voljo naprave, ki omogočajo tiskanje na različne materiale in lahko natisnejo različne motive, prav tako moramo imeti kader, ki zna z opremo rokovati. Že priprava motivov na tisk je lahko pri teh projektih dokaj zahtevna. Na voljo imamo različne tehnike, ki se uporabljajo za tiskanje v takšnih primerih. Za razne reklamne tiskovine je priljubljen sitotisk, ki v večjih nakladah prepriča predvsem z nizko ceno. Poleg tega ima sitotisk še to prednost, da omogoča kakovosten tisk na različne materiale. Ni pa najboljša izbira za velike reklamne table in podobne projekte, pri katerih ne gre za velike naklade. V tem primeru sitotisk nadomestijo druge tehnike, ki se pri takšnih zahtevah bistveno bolje znajdejo – običajno izberemo tehniko glede na to, na kakšne materiale tiskamo in s kakšnimi motivi imamo opravka.

Takoj smo torej postavljeni pred kar nekaj pomembnih odločitev, zato je še kako pomembno, da tisk opravi izkušen izvajalec. Le profesionalni tiskar bo znal s pravim pristopom pripraviti najboljšo rešitev za tovrstno tiskanje.