Power Bi je odlična strite v oblaki, v kateri lahko brez težav uporabljamo tudi ostal programe in orodja, ki jih dnevno potrebujemo, da funkcionalno in hitro opravljamo svoje delo. Najbolj je uporabna ravno za obdelavo različnih podatkov, ki jih moramo tekom našega delovnega dne urediti ter kvalitetno pripraviti. 

Power Bi nam bo v veliko pomoč, da se bodo vsi podatki brez težav prikazovali in delovali tam kjer bomo želeli in točno tako kot bomo želeli. Skupaj z ostalimi Microsoftovimi storitvami bomo dane podatke brez težav delili in jih varno ter brezskrbno nalagali v oblak. 

Power Bi nam namreč omogoča enostavno poslovno obveščanje vseh v podjetju. Do njega lahko dostopamo tudi, ko nismo na sedežu podjetja in to lahko storimo tudi preko telefona ali pa tablice, ki je odlična za prenos dela na teren. Kar je najpomembneje, Power Bi nam omogoča varno delovanje, saj bodo naši podatki popolnoma zaščiteni ter varni pred udori in kibernetskimi napadi. 

SQL je namenjen programerjem in analitikom

SQL je odličen programski jezik, ki nam omogoča idealno delo s podatkovnimi bazami. Navadno ga v podjetju uporabljajo programerji, ji moramo ustvariti možnost dostopa do podatkov ter jih urediti v bazo, tako da bodo dostopni tudi ostalim. Vsak pomemben podatke mora namreč biti pravilno urejen, da ga lahko v vsakem trenutku dobimo. 

SQL je programski jezik, ki se ga lahko izredno hitro naučimo. Pomembno pa je zavedanje, da v svojem podjetju potrebujemo nekoga, ki ga bo znal uporabljati. Veliko posameznikov, ki se zaveda prednosti poznavanja SQL-ja, se samoiniciativno odpravi na izobraževanje in si tako pridobi izjemno pomembno veščino. 

SQL je primeren tudi za ostale zaposlene in ne samo za programerje. Največkrat ga uporabljajo tudi analitiki, administratorji baz in managerji. Ker je program bolj napreden kot Excel, nam omogoča optimizacijo delovnih procesov in boljše delovanje podjetja. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *