PVC kritina

Običajno si pri gradnji ne moremo privoščiti kompromisov, včasih pa lahko vseeno najdemo nekatere zelo ugodne rešitve, ki ponujajo dober učinek, kljub temu, da ne gre za najvišji razpoložljivi rang opreme. Ker so z gradnjo že tako ali tako povezani visoki stroški, se splača premisliti, ali ne bo morda tudi cenejša oprema ponudila zadostnega zadovoljstva.

V nekaterih primerih sicer najdemo zelo posrečene kompromise, s katerimi ne bo treba žrtvovati kakovosti. Takšna so recimo PVC okna, ki ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Čeprav za boljša veljajo aluminijasta okna, se lahko tudi PVC odlično izkaže v praktično vseh primerih, če nimamo opravka s kakšnimi posebnimi obremenitvami. Aluminijasta okna so kot nalašč za večje dimenzije ali pa v primeru, da mora biti okenski okvir posebej ojačan, medtem ko PVC okna s kombinacijo drugih odlik prepričajo v običajnih stanovanjskih zgradbah in pri pogostih standardnih dimenzijah. Seveda se tako PVC kot aluminijasta okna v mnogih odlikah prekrivajo, tako da lahko pogosto brez velikih zadržkov posežemo po eni ali drugi opciji, bo pa verjetno v končni fazi odločila cena – aluminijasta okna bodo verjetno nekoliko dražja.

PVC je vsestranski material, ki se s kombinacijo dobrodošlih odlik izkaže tudi pri uporabi v drugih vlogah. To je recimo PVC kritina, ki je dobro znana predvsem po izjemni uporabnosti na kakšnih manjših objektih. Pravzaprav se lahko uporabi kot zelo elegantna rešitev za osnovno zaščito pred raznimi neugodnimi vremenskimi dejavniki. Tako je PVC kritina priljubljena izbira za prekrivanje nadstreškov in teras, prav tako se uporablja za rastlinjake in podobne manjše objekte. Če ni potrebna posebna nosilnost ali vzdržljivost, potem je lahko PVC kritina zelo dobra izbira. V nekaterih primerih se izdelki iz tega materiala s pridom uporabljajo tudi na večjih in bolj obremenjenih zgradbah, je pa treba v tem primeru dobro premisliti, ali se bo takšna rešitev v praksi dobro obnesla.