tende

Vsak je že kdaj užival v prijetnem pomladnem ali poletnem popoldnevu na terasi ali balkonu in si z roko zakrival oči, da je lahko sploh lahko užival miren pogled, zaradi intenzivnega sonca, ki sili v oči, četudi tako lepo greje.

Takrat se zavemo kako zelo so uporabne tende! Tende so namenjene zaščiti zunanjega prostora pred soncem, večina stilov je tudi rahlo hidrofobnih, zato lahko v primeru, da so tende, pod katerimi se nahajamo v času krajšega rahlega dežja, preživimo ta čas na relativno suh način.

Tende se razlikujejo predvsem po stilu instalacije in izdelave. Klasične tende so bolj primerne za manj agresivno vremensko okolje, saj zaprto platno in mehanizem nista zaščitena, torej lahko pride do več poškodb. Če se temu želimo izogniti temu lahko pogledamo kasetne tende, pri katerih se platno popolnoma zloži v zaščitno škatlo, kaseto, ki tovrstne tende popolnoma zaščiti pred vlipivi vremena tudi, ko ta ni v uporabi.

Krasna stvar pri tendah je to, da so dostopne v mnogo različnih vzorcih in barvah oziroma barvnih kombinacijah. Tende so lahko izdelane popolnoma edinstveno, saj se lahko prav vsak del produkta lahko prireja željam in potrebam naročnika.

Zagotavljanje sence v notranjih prostorih

Najenostavnejši način zagotavljanja sence v notranjih prostorih so plise zavese. Ta tip senčila je primeren za vso vrsto oken, tako da lahko plise zavese namestimo v vseh prostorih v hiši ne glede na velikost ali obliko oken. Tako kot tende so tudi plise zavese izdelana po meri vsakega naročnika in so dostopna tudi za najzahtevnejše stranke.

Plise zavese se uporabljajo za več različnih namenov, saj lahko izbiramo prosojnost materiala. To pomeni, da lahko s plise senčili dosežemo popolno zatemnitev prostora, lahko pa se odločimo tudi za manj temen pristop in izberemo tip blaga, ki nas skrije pred radovednimi pogledi, vendar zagotavlja svetlost.