Pogon za drsna vrata lahko naročimo na spletu

Pogon za drsna vrata ponujajo različni prodajalci tudi po spletu. Ker so ene v fizični trgovini navadno višje, se vedno več posameznikov opogumi in odloči za spletni nakup. N internetu imamo veliko slovenskih spletnih strani, kjer lahko kupimo različne dele ali celotne komplete za avtomatski pogon drsnih vrat. 

Pogon za drsna vrata lahko naročimo tudi iz tujine. Pri nakupih iz tujih držav, moramo biti le malce bolj previdni, da nas ne doleti kakšna prevara. Veliko spletnih ponudnikov je namreč nepoštenih in nam proda slab in nekakovosten izdelek. Lahko pa se zgodi tudi, da nam ga po nakupu ne pošlje. Zato je vedno pomembno, da pred nakupom preverimo, ali je stran zaupanja vredna ali ne. 

Pogon za drsna vrata, ki ga naročimo iz tujine, mora torej odgovarjati vsem standardom, ki so zahtevani v Sloveniji. Prepričati se moramo da izpolnjuje pogoje, za varno in kvalitetno rabo in da ni narejen iz slabih teh škodljivih materialov, ki bi lahko ogrozili naše zdravje.  

Avtomatska vrata na različne pogone

Avtomatska vrata imajo lahko vgrajene različne pogone. Model ES 200 je primeren za običajna drsna vrata. To pomeni za vrata običajne velikosti, ki so lahko enokrilna ali dvokrilna. Tak pogon se največkrat vgrajuje, saj so običajna vrta najbolj pogosta. 

Avtomatska vrata, ki so lažja imajo navadno zelo podoben pogon vendar je ta primeren za manjšo težo. Pri drsnih vratih za zasilne izhode moramo vgraditi prav poseben pogon, ki bo poskrbel, da ase bodo vrata hitro odprla v  primeru nevarnosti ali požara. 

Avtomatska vrata so lahko teleskopska. Ta so primerna tudi za prostore, kjer skorajda ni pogojev za postavitev navadnih drsnih vrat, saj ni prostora. Kadar mislimo, da nimamo dovolj prostora za drsna vrata, je vedno dobro poklicati proizvajalca in ga povprašati po vseh možnostih, ki so na voljo.