Otroški voziček

Otroški voziček naj ne bo le lep, ampak naj bo predvsem funkcionalen. Veliko proizvajalcev je namreč postreglo s prekrasnimi, elegantnimi in estetsko dovršenimi vozički, ki pa niso najbolj funkcionalni. Na kaj moramo biti torej pozorni, da domov pripeljemo dober, lep in funkcionalen voziček?

Otroški voziček naj ima dobra kolesa. Zavedati se moramo, da bomo s kolesi vozili po različnih površinah in da nas bodo pri tem slaba kolesa le ovirala. Nekateri vozički imajo premajhna kolesa, ki se dobro znajdejo le na gladki površini. Ko bomo hodili na sprehode pa bomo velikokrat ovozili tudi po poljskih poteh ter po makadamu, ki ni idealen za kolesa vozička. Zato se moramo pred nakupom prepričati, da bodo kolesa dovolj velika in robustna, saj bodo le taka lahko premagovala vse ovire na poti. 

Otroški voziček mora omogočati dobro vodljivost. To pomeni, da ga bomo v vsakem trenutku lahko obrnili in zasukali po naših željah. Voziček mora omogočati hitro in enostavno manovriranje, saj bomo le tako lahko z njim kos tesnim prehodom in ostrim ovinkom, s katerimi se bomo srečevali v v trgovini ali v zdravstvenemu domu. 

 

Zibelka hitro umiri otroka

Zibelka je odlična za vsako novopečeno mamico, saj otroka hitro in enostavno umiri ter ga zaziblje v spanec. V prvih mesecih življenja se mora mama privaditi na nov ritem in uskladiti otrokove potrebe s svojimi. Če ima otrok velike težave s spanjem, so prvi meseci lahko zelo naporni. 

Zibelka bo vsaki novopečeni mamici pomagala, da bo otrok lažje in lepše zaspal. Pred spanjem lahko preberemo tudi pravljico, ki bo še polepšala njegov spanec. Otroci radi poslušajo glas svojih staršev, saj se tako počutijo bolj varne. Tako bodo zaspali tudi, če jih bo mučilo napenjanje. 

Dobra zibelka bo torej tudi staršem omogočila več počitka, saj bo otrok v njej prej zaspal.