tečaj joge

Bodoči učitelji joge se soočajo s številnimi spremembami s katerimi se morajo soočiti, če želijo postati učitelji joge in voditi manjše in večje skupine novih praktikantov. Vsekakor bo treba verjetno kar konkretno prilagoditi življenjski slog, saj postanejo nekatere aktivnosti skozi obdoboje poučevanja joge omejene ali pojačane. Omenimo recimo vadbo – fizična aktivnost je med samim učenjem za učitelja joge zelo pomembna za splošno počutje, še posebej se pa to pozna, ko vodimo različne vodene vadbe joge po nekajkrat na dan. Učiteljski tečaj joge je prilagojen tako, da praktikant pridobi kar se da veliko praktičnega in teoretičnega znanja in lahko na koncu svoje poti samodejno vodi vodene vaje joge. Najboljšo možnost praviloma ponujajo vodeni programi vadbe.

Vodena vadba joge

Praktikantom joge so na voljo različne oblike vodene vadbe. Ljubljana na enem mestu združuje veliko ponudbe, seveda pa je možno različne opcije dobiti tudi drugje po državi. Bo pa v prestolnici največ izbire, tako da se lahko brez težav najdejo tudi zelo zanimive in koristne vodene vadbe. Ljubljana ponuja vadbo na prostem ali v dvorani, razne oblike fitnesa, možno je vključiti tudi plavanje – pravzaprav je vadba v vodi priljubljena izbira med nosečnicami, saj nekoliko razbremeni telo, a vseeno spodbuja gibanje in prinaša vse koristi aktivnega življenjskega sloga.

Večinoma so to skupinske vodene vadbe, Ljubljana pa seveda odpira tudi možnost individualnih programov in drugih prilagodljivih oblik vadbe. Izbire je dovolj, da je možno vadbo v veliki meri prilagoditi potrebam posamezne skupine, saj lahko najdete vadbe za nosečnice, vadbe za otroke, jogo za začetnike, restorativno jogo in še več. V sodelovanju s pravimi strokovnjaki lahko tako tudi zagotovimo, da bo tečaj za učitelja joge varen, koristen in prijeten.

Vadba joge doma

Seveda se lahko vadba joge izvaja tudi v lastni režiji. Na voljo so različne gibalne vaje, tudi različni tipi joge, nenazadnje pa še vedno ostajajo odprte številne običajne možnosti, tudi pohodništvo ali kasneje krajši sprehodi. Gotovo pomanjkanje znanja joge ni izgovor za lenarjenje, saj Pot Joge ponuja široko paleto zanimivih in koristnih joga tečajev.