Vrtni traktorji

Delo na prostem je vedno lahko zahtevno, še posebej pa se to izkaže v primeru, da imamo opravka s kakšnim večjim posestvom. Medtem ko lahko pri delu okoli hiše veliko opravil postorimo kar na roke ali s preprostim orodjem, moramo pri vzdrževanju večjega posestva uporabiti zmogljivo opremo, ki bo kos večjim izzivom. Na srečo imamo na voljo vso potrebno opremo za obdelavo zelenice in drevja, najdejo pa se seveda tudi druge naprave za kakšne posebne naloge.

Košnja trave

Gotovo bo veliko dela s košnjo trave. Na večjih površinah pride v poštev le oprema, ki jo lahko preprosto zapeljemo preko zelenice. Če gre za dobro vzdrževano in precej občutljivo zelenico, predstavljajo pravo izbiro vrtni traktorji. Ti so zelo priljubljeni povsod, kjer je treba travo na večji površini stalno vzdrževati v kar najboljši formi. Vrtni traktorji so hkrati tudi zelo vsestranski, kar je velika prednost pri delu na večjem posestvu. S pridom lahko izkoristimo vse funkcionalnosti te opreme in si s traktorjem pomagamo tudi pri drugih nalogah.

Vrtni traktorji so na voljo v različnih izvedbah. Imamo pa na voljo tudi nekatere alternative, ki se pri košnji na večjih površinah prav tako dobro obnesejo. Večino ponudbe pokrivajo sedežne in rider kosilnice, vedno bolj privlačne pa postajajo tudi robotske kosilnice.

Delo z lesom

Na večjem posestvu je neizogibno tudi delo z lesom, zato so nepogrešljive motorne žage. Ni nujno, da mislimo na kakšna gozdarska opravila – motorne žage so vsestranske in jih lahko uporabimo tudi za čiščenje grmičevja in podrastja, za rezanje vsiljivih vej, obrezovanje sadnega in okrasnega drevja, pripravo drv in mnoge druge naloge, s katerimi se pri vzdrževanju posestva pogosto ukvarjamo. Seveda je ključno, da smo pri izbiri motorne žage zelo pozorni na svoje potrebe, zahteve in pričakovanja. Običajno se splača izbrati dve žagi, eno okretnejšo za vsakdanja opravila in eno zmogljivejšo za kakšne posebne izzive.