komisijska prodaja

Največ kar lahko naredimo za planet je to, da proizvedemo kar se da majhno število odpadkov in k temu lahko pripomoremo na več različnih načinov. Če se odločimo za to, da bomo nehali nositi določena oblačila, potem je dobra odločitev to, da najprej preverimo, če bi jih slučajno vzela komisijska prodaja, še posebej, če so v dobrem stanju.

Komisijska prodaja deluje tako, da mi trgovcu prinesemo oblačila, ki pa jih potem namesto nas proda, mi plačamo provizijo, ki je po navadi še kar visoka, vendar lahko v zameno tudi sami obdržimo nekaj denarja od prodaje. Moramo se zavedati, da kadar poteka komisijska prodaja je to bolj način, da se mi nečesa znebimo, poskrbimo, da gre v dobre roke in pri tem nekaj malega zaslužimo, vendar se tu nikoli ne gre za velike vsote, saj na nek način moramo plačati, da nekdo drug izvede prodajo namesto nas. Če je komisijska prodaja uspešna pa lahko zraven še nekaj malega zaslužimo ravno toliko, da si zaslužimo kakšno kavo in parkirni listek ali dva.

Ogromno na področju varovanja planeta lahko naredimo prav vsak mesec

Vložki, ki so namenjeni enkratni uporabi se ne morejo reciklirati in bodo večno prisotni na naši zemlji, vendar je dobro, če se poskusimo temu čim bolj izogniti in eden izmed načinov, da se jim izognemo je ta, da se odločimo, da preizkusimo kaj so to pralni vložki.

V principu se pralni vložki uporabljajo popolnoma normalno kot vsi ostali vložki s to razliko, da po uporabi jih vržemo v pralni stroj in že so pripravljeni na ponovno uporabo. Za tiste, ki pa se jim zdi, da bi imeli s tem, da bi bili v uporabi pralni vložki več dela pa velja le ta argument, da pralni vložki mogoče res niso veliko, ampak so nekaj malega, kar lahko naredi skoraj da vsako dekle za naš planet.