prenova spletne strani

Vsaka kvalitetno izdelana spletna stran je nadvse privlačna za obiskovalce, brezhibno funkcionalna in se nasploh dobro obnese. Problem je le v tem, da se spletne strani slabo starajo – tehnologija napreduje s svetlobno hitrostjo, prav tako hitro se menjajo modni trendi in navade potrošnikov na spletu. To pomeni, da bo treba spletno stran prilagoditi času, kar je priporočljivo opraviti vsakih nekaj let, redno vzdrževanje pa seveda še pogosteje. Ko je potrebno, naj se izvede večja prenova spletne strani, ki odpira mnoge priložnosti za nadgradnje, ne le za osvežitev in posodobitev.

Gotovo prenova spletne strani v prvi vrsti pomeni posodobitev sistemov in prilagoditev spletišča na nove zahteve. To je pomembno predvsem z varnostnega vidika, kar pa je treba zagotoviti že z rednim vzdrževanjem. Zastareli sistemi so ranljivi za vdore spletnih nepridipravov, tako da brez rednega posodabljanja sistemov preprosto ne bo šlo. Prenovo pa izvedemo takrat, ko je treba posodobiti tudi druge elemente spletišča – pogosto je povod ta, da spletni posel zraste do te mere, da obstoječe funkcionalnosti preprosto niso dovolj. Seveda pa bo prej ali slej prišlo tudi do tega, da bo prenova spletne strani potrebna zaradi zastarelega videza in neprimerne predstavitve vsebine.

Katere možnosti odpira prenova spletne strani? Lahko jo prilagodimo novim oblikam trženja in tako še izboljšamo njeno učinkovitost. Priljubljeno je na primer Google oglaševanje, cenik je zelo ugoden in rezultati nadvse prepričljivi, tako da se mnogi upravitelji spletnih strani odločajo, da bodo tudi na svojo stran obiskovalce vabili preko oglasov. Seveda za Google oglaševanje cenik zajema le stroške samih oglasov, medtem ko bo treba tudi na strani marsikaj postoriti. Ravno zato je prenova kot nalašč – za Google oglaševanje cenik pokriva stroške oglasov, prenova pa vključuje prilagoditev strani, tako da vse potrebno opravimo na enem mestu in brez dodatnih stroškov. Pripraviti bo treba predvsem pristajalno stran za obiskovalce, ki pridejo preko oglasov, to pa je v prenovo zelo enostavno vključiti.