Nega telesa se začne tam, kjer je največ pritiska

pedicure

Marsikdo se ne zaveda, pod kakšnim stresom so naša stopala, ko pa vsakodnevno nosijo naokoli vso našo telesno težo, marsikdo pa poleg normalne fizične aktivnosti še opravlja dela, ki zahtevajo, da smo na nogah po osem ur že samo na delovnem mestu, kaj šele doma, ko je treba kaj tudi postoriti. Klasična pedikura je dober način, da poskrbimo za svoja stopala in jih na vsake toliko časa malo razvajamo. Klasična pedikura vključuje oblikovanje nohtov in krajšanje le teh, prav tako pa klasična pedikura poskrbi za to, da se odstrani vsa zadebeljena koža na stopalih, ki se pojavi ravno zaradi njihove konstantne obrabe in pritiskov, ki jih doživljajo.

Prav je, da vsake toliko časa vzdržujemo svoja stopala in smo hvaležni za to, da nas podpirajo in preprečimo nastanek večjih težav, kar se lahko zgodi, če popolnoma zanemarimo nego stopal.

Ko smo že pri negi telesa, vsem je znana depilacija telesa

Depilacija je najbolj pogosto opravljen opravek, kar se tiče vzdrževanja telesa vsaj za veliko večino deklet in žensk. Prav vsaka se ne razvaja s kremami za telo, nekatere se odločijo, da prepustijo barvo las takšno kot je, vendar skoraj vse se depilirajo. Depilacija telesa je proces odstranjevanja nezaželenih dlačic, najpogosteje na nogah, pod pazduho in v intimnem predelu, vendar so nekatere ženske naklonjene tudi depilaciji rok, glede katere obstajajo mešana mnenja. Obstaja več načinov, v katerih se lahko izvaja depilacija telesa, vendar je na žalost edini ne boleč postopek britje, ki pa ni dolgoročen in potrebuje redno vzdrževanje. Voskanje je precej boleča depilacija telesa, vendar tudi daleč najbolj učinkovita, če ne poteka s trakovi, ki jih lahko vsak kupi v drogeriji. Obstaja še proces epilacije, kjer so vse dlačice samostojno populjene s pomočjo naprave, lahko pa se odločimo za permanentno lasersko odstranjevanje.