Najem supa

Dandanes si že skoraj težko predstavljamo, da bi se na morje odpravili brez napihljive deske, ki omogoča stoječe veslanje. Gre namreč za nadvse priljubljeno aktivnost v poletnih dneh. Posledično je zelo veliko tudi povpraševanje po raznovrstni opremi, potrebujemo seveda desko in veslo za SUP, pa tudi kakšni dodatni kosi pridejo lahko prav. Pri tem pa se pogosto soočimo z dokaj visokimi cenami, ki v končni fazi pomenijo znatno finančno obremenitev – na voljo so nekatere alternativne možnosti, na primer najem supa ali pa nakup rabljene opreme, seveda se pogosto splača počakati in pobrskati po ponudbi v iskanju akcijskih cen in drugih ugodnosti.

Najem je prava rešitev v primeru, da nimamo posebej velikih ambicij pri supanju. To je priljubljena izbira tistih, ki se le občasno podajajo na morje in bi se radi v stoječem veslanju zgolj preizkusili ali pa bi se radi s kakovostnim kompletom opreme zabavali za kakšen teden. V tem primeru je najem gotovo najboljša možnost, saj so stroški bistveno nižji, tudi raznih skrbi je bistveno manj – najem supa namreč odpravi potrebo po izbiri opreme, običajno je v kompletu priložena tudi uporabna dodatna oprema. Seveda pa se srečamo tudi z nekaterimi omejitvami, že s precej omejeno ponudbo v primerjavi z možnostmi, ki jih ponuja nakup opreme. Če iščemo kakšno specifično desko ali veslo za SUP, v ponudbi najema takšne opreme morda preprosto ne bo mogoče dobiti.

Nakup ne postavlja omejitev, ki jih pozna najem supa, seveda pa zahteva znatno finančno investicijo. S tem si lahko privoščimo popolno svobodo pri izbiri opreme, povsem brez omejitev lahko izberemo desko in veslo za SUP ter vso potrebno dodatno opremo. To je idealna možnost za zahtevnejše kupce, ki že imajo v mislih določeno kombinacijo opreme, seveda pa je nakup edina smiselna izbira za tiste, ki se nameravajo supanju resno posvetiti.