Lončena peč

Lončena peč je izjemno dobrodošla vrsta ogrevalne naprave, saj se ponaša s prav posebnimi prednostmi, ki jih nekatere druge tovrstne naprave nimajo. Na trgu boste lončeno peč lahko našli tudi po izrazom keramična peč. A ne glede na to, pod katerim imenom jo boste iskali, je zanjo zlasti značilno, da ima v primerjavi z drugimi ogrevalnimi napravami dve izraziti prednost. Ena od njih je ta, da se lončena peč ponaša z izjemno visoko stopnjo akumulacije toplote. 

Lončena peč lahko s samo enkratnim kurjenjem oziroma nalaganjem cel dan vzdržuje toploto. Temperatura površine keramike je vsekakor nižja ter nežno seva v prostor, kjer je naprava postavljena. To zelo ugodno vpliva na udobje ter počutje uporabnikov. Površina lončene peči obenem obseva še strop ter ostale predmete v prostoru. Ti toploto vračajo nazaj v prostor. 

Lončena peč vam prav tako v prostor ne bo prinašala pregretega ali popolnoma izsušenega zraka. To pa je zagotovo še ena od večjih prednosti, s katerimi se takšna ogrevalna naprava ponaša. 

Toplozračne peči prostor pričnejo segrevati že po nekaj minutah uporabe 

Toplozračne peči vas bodo verjetno prepričale s svojimi številnimi koristnimi značilnostmi. V prvi vrsti je za takšne vrste ogrevalnih naprav značilno, da prostor ogrevajo s kroženjem zraka. Ena od ključnih prednosti toplozračne peči je zagotovo ta, da prostor prične ogrevati že 15 ali največ 20 minut, potem ko ste pričeli s kurjenjem. 

Toplozračne peči imajo to sposobnost, da lahko odlično segrevajo več sosednjih prostorov. Po samem prenehanju kurjenja v takšni vrsti peči pa obloga naprave toploto učinkovito oddaja še približno tri ali pa štiri ure. To je odvisno zlasti od same stopnje segrevanja. 

Sicer pa so toplozračne peči sestavljene iz vložka oziroma kaminskega kurišča, obloge iz pečnic in še drugega mineralnega materiala, ki ima sposobnost akumulacije toplote ter sistema regulacijskih zračnikov za segrevanje prostora in še sosednjih prostorov. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *