beljenje zob

Belina zob še nikoli ni bila tako pomembna kot v današnjih časih, ko imamo na voljo različne tehnike, s katerimi dosežemo, da se naši zobje svetijo kot tisti, ki jih občudujemo pri zvezdnikih na televiziji. V preteklosti beli zobje nikakor niso bili standard, saj ljudje tudi za higieno zob niso skrbeli tako, kot običajno zanjo skrbimo danes. Čeprav so nekoč jedli bolj zdravo hrano, pa je odsotnost modernih pripomočkov za čiščenje zob skupaj z odsotnostjo zobozdravnikov bistveno prispevala k temu, da je bilo čisto običajno, če je človeku proti sredini življenja že manjkal kakšen zob ali dva.

Danes se seveda čemu takemu zahvaljujoč naprednim zobozdravstvenim tehnikam zlahka izognemo. Beljenje zob že dolgo ni več tabu, saj lep, bel in sijoč nasmeh počasi postaja eden izmed bistvenih lepotnih standardov. Poleg beljenja zob pa so zadnje čase vedno bolj priljubljene tudi zobne luske, ki jih nekateri zobozdravniki priporočajo bolj kot beljenje zob. Pri pogostem beljenju se namreč zobje postopoma poškodujejo, pri tem, ko se nameščajo keramične zobne luske, pa zobozdravnik le izjemoma povzroči znatno škodo naravnim zobem. 

Bi se tudi vi spet brezskrbno smejali?

Za zobne luske se običajno odločajo tisti, ki si poleg bleščečega nasmeha želijo tudi zakriti morebitne špranje med zobmi ali morebitne poškodbe zob. Z zobnimi luskami je mogoče deloma zakriti tudi blažjo krivost zob, kar pomeni, da se nam ni treba odločiti za nadležen zobni aparat. 

Še ena prednost lusk je v njihovi zelo preprosti namestitvi, saj običajno zobozdravnik vse potrebno uredi že po dveh ali treh obiskih. Lepljenje lusk poteka hitro in neboleče, tako da je to postal eden izmed najbolj priljubljenih načinov za to, da se po dolgem času spet lahko brezskrbno nasmehnemo. Sploh pa zobne luske prekašajo beljenje zob pri tistih, ki si želijo skriti pomanjkljivosti kot so štrleči zobje ali zobje z velikimi presledki.