Komisijska prodaja

Raznovrstna rabljena oprema se gotovo vsakomur nabira doma, še posebej v omarah, ki jo polnijo oblačila za različne priložnosti. Ker se z garderobo oblačil stalno prilagajamo letnim časom in modnim smernicami, se vsebina omare hitro spreminja, nekateri kosi pa ostanejo na dnu omare in sploh niso v uporabi. Ravno takšna oblačila so najbolj primerna za prodajo na trgu rabljene opreme, kjer se dobro znajde tudi obutev in druga rabljena oprema. V vsakem primeru nam komisijska prodaja ponuja nekatere privlačne prednosti.

Z vidika prodajalca je največja prednost nemara že v tem, da imamo možnost za prodajo odvečnih stvari. To bodo s pridom izkoristili tisti, ki nimajo posebej vrednih kosov, imajo pa velik presežek dobro ohranjenih oblačil. S prodajo preko posrednika se lahko v trenutku znebimo vse navlake v svoji omari, ne da bi imeli s tem kakšno posebno delo. 

Seveda pa komisijska prodaja obljublja tudi nekaj zaslužka, kar je vsekakor dobra motivacija. To velja predvsem za otroško opremo, ki je običajno zelo dobro ohranjena, saj jo malčki prerasejo še preden jo uspejo zares ponositi. Prav tako ponujajo dober iztržek oblačila za svečane priložnosti, ki jih nosimo le enkrat ali dvakrat. Komisijska prodaja pa sprejema tudi druge kose, ki so lahko še nekaj vredni. Če imamo veliko odvečnih oblačil in obutve, se lahko tudi manjše vrednosti lepo seštejejo.

 

Nazadnje pa lahko v prednost gotovo štejemo tudi to, da na ta način pomagamo kupcem, ki iščejo takšno opremo. Med kupci rabljene opreme so pogosto tisti, ki ne želijo namenjati visokih investicij v oblačila in opremo, ki služi le kratkoročni uporabi. Komisijska prodaja pogosto cilja na starše, ki iščejo rabljeno opremo za svoje otroke, ki bodo veseli dobro ohranjenih kosov za uporabo v času, dokler jih ne prerasejo. Med kupci pa je še veliko takšnih, ki jim lahko preprosto pomagamo tako, da ponudimo v prodajo oblačila, ki jih ne potrebujemo.