kolesarska trgovina

Izbira novega kolesa je pravi projekt, ki tako izkušenim kolesarjem kot začetnikom prinaša nekaj preglavic. Nenazadnje gre tudi za znatno investicijo, saj bo treba morda odšteti nekaj tisoč evrov za kolo in preostalo opremo, sploh če imamo v načrtu kakšne posebne aktivnosti na kolesu ali pa se zanimamo za kakšne naprednejše modele. 

Zato je zelo pomembno, da nam kolesarska trgovina lahko ponudi pravo ponudbo, s katero upravičuje zaupanje kupcev. Svojo investicijo bomo pri pravem trgovcu in kvalitetnih izdelkih dobro izkoristili, izognemo se tudi raznim tveganjem, ki bi jih sicer sprejemali.

To velja za nakup raznovrstne kolesarske opreme, a gotovo pridejo najbolj do izraza sama kolesa. Pri dobrih trgovcih dobimo zbirko kvalitetnih koles, ki jih ponujajo priznane znamke. Večinoma bodo to nekoliko dražji modeli, ki pa so veliko bolj zanesljivi in vzdržljivi, torej bolj primerni tako za zahtevne uporabnike kot za začetnike, ki se gotovo ne želijo ukvarjati z raznimi težavami pri uporabi svojega kolesa. A prav tako ima kolesarska trgovina verjetno nekaj ponudbe v nižjem cenovnem razredu – pri zaupanja vrednem trgovcu lahko računamo na posebno kakovost tudi pri izdelkih z nižjo ceno.

Vsaka kolesarska trgovina ima kolesa za vsestransko rabo

Katere znamke zastopa dobra kolesarska trgovina?

Znamka ni vse, kar odloča o kvaliteti kolesa, lahko pa nam že takoj dosti pove o tem, kaj lahko od posameznih izdelkov pričakujemo. Če se odločamo za novo kolo, se vsekakor splača izbrati izdelke priznanih znamk, sploh zato, ker imamo v ponudbi koles kar nekaj zvenečih imen. To pomeni, da ne bo ponudba nič bolj omejena, tudi če izbiramo le med uglednimi znamkami.

Teh je na področju koles kar nekaj. Z zelo prepričljivo ponudbo se recimo izkaže znamka Giant, takšna kolesa nudi praktično vsaka dostojna kolesarska trgovina, saj gre za eno izmed vodilnih znamk na trgu. 

Giant slovi predvsem po odličnih gorskih kolesih, je pa kot inovator vedno udeležen tudi pri pripravi kakšnih novih modelov za najrazličnejše namene. Zelo zanimiva so recimo njihova električna treking kolesa, primerna za daljše izlete in vožnjo po vseh mogočih terenih. Takšna kolesa se hitro prikupijo tudi tistim, ki se prej niso navduševali nad kolesarjenjem.

Pravi kolesarski navdušenci pa bodo gotovo poznali znamko Nukeproof, to je znamka naprednih gorskih koles. V njihovi ponudbi najdemo tudi specializirana downhill kolesa, ki so pripravljena na vrtoglave spuste po bolj ali manj urejenih strminah. 

Znamka Nukeproof se osredotoča na kolesa za zahtevne razmere in kakšne nenavadne podvige, zato lahko vedno pričakujemo zelo dobro ponudbo, ki odgovarja na potrebe zahtevnih uporabnikov. To so gorska, enduro in downhill kolesa, ki povsem ustrezajo tudi profesionalcem.

Gotovo moramo omeniti še znamko Scott. Ta ima zelo široko ponudbo in vsaka kolesarska trgovina nam lahko ponudi zanimiv nabor njihovih izdelkov. Če želimo brskati po res pestri selekciji koles, je ravno znamka Scott najboljša izbira, saj bomo pri tem uglednem proizvajalcu našli največ različnih možnosti. To je idealno za tiste, ki se še odločajo za novo kolo, saj je možno na enem mestu preizkusiti različne variante, tako downhill in gorska kolesa kot tudi kakšna treking in mestna kolesa.

Kolesarska trgovina navdušuje s ponudbo električnih koles

Ponudba kolesarskih trgovin se spreminja, prilagaja se interesom kupcev. Zato ni čudno, da so v zadnjem času v ponudbi vedno bolj opazna električna kolesa. To je namreč priljubljena izbira ljubiteljev kolesarjenja, zato je dobro imeti nekoliko bolj pestro ponudbo, sploh za zahtevnejše uporabnike.

Vse ugledne znamke koles so hitro pripravile modele, s katerimi odgovarjajo na povpraševanje kupcev. Lahko najdemo električno kolo Scott, Giant ali Nukeproof, kot tudi mnogih drugih proizvajalcev, ki predstavljajo svoje izdelke v kolesarskih trgovinah. To so praviloma zelo napredna električna kolesa, ki se izvrstno izkažejo v zahtevnejših razmerah. 

Za razliko od električnih skirojev, ki jih videvamo v urbanem okolju, so električna kolesa dobro pripravljena na vožnjo po neurejenih terenih, zelo prepričljiva so tudi električna gorska kolesa. Imajo večjo zmogljivost in večjo kapaciteto baterije, tako da lahko kolesarska trgovina ponudi vrhunsko opremo tudi za najzahtevnejše kolesarje. 

A po drugi strani je lahko kakšno vsestransko električno kolo Scott recimo primerno tudi za tiste, ki si želijo na ta način olajšati prevoz v službo ali pa bi radi pri svojih izletih dosegali kakšne bolj oddaljene destinacije.

Kolesarska trgovina ima v ponudbi tudi napredna električna kolesa za daljše izlete

Vsaka kolesarska trgovina ima pestro ponudbo dodatne opreme

Z dobrim kolesom bomo odlično pripravljeni na kolesarske izlete, a potrebovali bomo vsaj še kak kos dodatne opreme. Ne smemo pozabiti na čelade, kolesarska trgovina pa nam nudi še razno drugo opremo, recimo kolesarska oblačila, nahrbtnike, dobro obutev in dodatke za kolo. 

Tako se lahko dobro pripravimo na kakšne daljše odprave ali na zahteve spuste po neurejenem terenu. Na svoj račun bodo prišli tudi profesionalci, ki potrebujejo posebno opremo za trening in tekmovanje.

Gotovo bo imela kolesarska trgovina tudi zalogo dodatkov in nadomestnih delov za kolo ter komplet orodja. Možno je, da dobimo na istem mestu tudi storitve za nastavitev kolesa ob nakupu ter za servis pri dolgoročni uporabi, kar je prav tako dobrodošlo.