kolesarska oprema

Če se mislite v prihodnosti ukvarjati predvsem s kolesarjenjem, je čas za dobro kolesarsko opremo. Pri tem ne mislimo samo na pravo izbiro kolesa, ki je predvsem odvisna od tega, po kakšnem terenu boste kolesarili, temveč tudi na oblačila, primerno obutev in ne nazadnje še na številne dodatke.

Kolesarska oprema naj bo nujno kupljena na preverjenih mestih, kjer so vam na voljo tudi izdelki svetovno priznanih proizvajalcev športne opreme. Sicer vas bo takšna oprema stala več, a vam bo dolgo časa omogočala odlično ter udobno kolesarjenje.

Kakovostna kolesarska oprema vam je na voljo tudi v spletni prodajalni znanega ponudnika, ki vam ne ponuja samo odličnih dresov in čevljev, temveč tudi vrhunska kolesa v vseh možnih različicah. Ko bi boste pestro ponudbo vsega, kar je povezano s kolesarjenjem, ogledali po spletu, je čas za naročilo pa tudi za obisk fizične prodajalne, kjer boste opremo lahko tudi preizkusili.

Bike fitting ali nastavitev kolesa po meri

Ne glede na to, ali ste kolesar začetnik ali popolnoma izkušeni kolesar, je izjemno pomembno, s kakšno vrsto kolesa se vozite naokrog. To pa še zdaleč ni vse. Izjemnega pomena je tudi to, da poskrbite za t. i. bike fitting.

Bike fitting je pravilna nastavitev kolesa glede na posameznika. Najbolje, da vam kolo glede na vaše osebne potrebe nastavi kar strokovnjak; to je lahko strokovno podkovani prodajalec, ki vam je kolo prodal. V specializiranih prodajalnah s kolesarsko opremo vam praviloma bike fitting omogočajo tudi, če, na primer, pri njih kolesa niste kupili.

Bike fitting vam tako omogoča, da je kolesarjenje zares prijetno in da s kolesom lahko potujete tudi kam dlje, pri tem pa se niti malo ne utrudite. Poleg dobrega kolesa in bike fittinga pa je zelo pomembno še to, da ste tudi sicer dobro opremljeni, ne nazadnje je izjemno pomembno, v kakšna obuvala ste med pediliranjem obuti.