Rezervni deli za trosilec SIP

Pri kmetovanju uporabljamo razno mehanizacijo, na čelu seveda s traktorjem in mnogimi priključki, ki omogočajo učinkovito obdelovanje zemlje. Ker se pri delu močno zanašamo na to mehanizacijo, je treba stalno skrbeti, da so vse naprave v optimalnem stanju za delo. Pri tem je treba upoštevati, da je mehanizacija pogosto izpostavljena velikim obremenitvam – tudi tisti priključki, ki morda niso v neposrednem stiku z obdelovalno površino. Ker gre za dokaj drage kose, je pametno dobro poskrbeti zanje. To je najlažje storiti s previdno uporabo ter z rednim vzdrževanjem, po potrebi tudi servisiranjem.

Najprej pa je treba izbrati kakovostno mehanizacijo priznanih znamk. Smiselna izbira za trosilec je na primer trosilec SIP, ki prinaša zagotovilo kakovosti, poleg tega pa tudi ugodne pogoje vzdrževanja in servisiranja. Rezervni deli za trosilec SIP so namreč vedno na voljo, prav tako so dosegljivi serviserji, ki se spoznajo na izdelke te priznane znamke. Poleg tega so originalni rezervni deli za trosilec SIP seveda edina smiselna izbira za tiste, ki cenijo kakovost in se nameravajo še naprej zanašati na odlike dobre mehanizacije. A to je le en izmed vidikov vzdrževanja in servisiranja – rezervni deli za trosilec SIP na primer morda sploh ne bodo potrebni, če znamo za mehanizacijo dobro skrbeti.

Ker je kmetijska mehanizacija izredno raznolika in izpostavljena različnim obremenitvam, je težko napovedati posamezne šibke točke. Vedno se splača upoštevati navodila in omejitve proizvajalcev, poleg tega pa pazimo še na redno čiščenje, podmazovanje in druge ukrepe, ki lahko podaljšajo življenjsko dobo mehanizacije. Nekateri kosi zahtevajo večje posege, na primer traktor, ki ga je treba redno voziti na splošne servisne preglede. Tudi druga kmetijska mehanizacija je lahko precej kompleksna, po drugi strani pa so nekateri pripomočki tudi povsem enostavni. V vsakem primeru je dobro ugotoviti, katere so šibke točke, in tem nameniti posebno pozornost. To so gibljivi deli, jermeni, gorivo, potrošni material …