Kako skrbeti za iPhone?

Pametni mobilniki priznane znamke Apple sicer pri nas pokrivajo manjši delež trga kot v domovini tega proizvajalca, a vseeno zastopajo pomemben segment potrošnikov, ki bi radi svoje naprave v kar največji meri izkoristili. Pomembno pa je, da znamo za telefon pravilno skrbeti – gre za drage naprave, ki jih ne želimo prehitro uničiti, a prav tako se pri uporabi ne želimo omejevati.

Najbolj kritična komponenta je pogosto steklo za telefon, ki je na udari različnih dejavnikov. Vedno mora biti na voljo uporabniku, ki preko zaslona upravlja sistem telefona. To pomeni, da so možnosti zaščite precej omejene. Steklo za telefon lahko zaščitimo z raznimi etuiji in torbicami, morda pa najdemo rešitev, ki ne ovira uporabe. Posebej elegantna so zaščitna stekla in folije, ki preprečujejo praske, mogoče pa pomagajo tudi v primeru udarcev in padcev. Na takšno zaščito se sicer ne moremo preveč zanašati, saj je steklo za telefon še vedno zelo ranljivo že v primeru, da nam telefon pade po tleh. V končni fazi je najboljša zaščita premišljena uporaba, v tem primeru ne rabimo nikakršne dodatne obrambe pred morebitnimi poškodbami.

Vseeno se lahko hitro zgodi, da se pripeti kakšna nezgoda ali pa pride celo do kakšne okvare. V tem primeru je smiseln ukrep le popravilo iPhone telefona pri pooblaščenem servisu. Žal je popravilo iPhone telefonov lahko precej zahtevno, poleg tega imamo na voljo le omejene možnosti pri izbiri serviserja – Apple namreč preprečuje dostop do notranjosti telefonov nepooblaščenim serviserjem. To pomeni, da bo popravilo iPhone bržkone tudi precej drago, premisliti bo treba, ali se sploh splača. Uporabniki kakšnih starejših modelov bodo gotovo preračunali ceno servisa in jo primerjali s ceno novega mobilnika, morda pa je prav to priložnost za nadgradnjo. Popravilo pa se vsekakor splača pri novejših in dražjih modelih, še posebej če servis krijejo garancijski pogoji.