Kako otroku priučiti različne načine mišljenja

Ko se zanimamo za izobrazbo svojih otrok si seveda želimo, da bii jim na področju šolstva šlo čim bolje in to lahko dosežemo le tako ,da spremljamo njihov razvoj in z njimi rešujemo naloge, kot so na primer Brainobrain naloge, da lahko v svojem tempu razvijajo abstrakten način mišljenja, s katerim ima toliko otrok velike težave.

Naloge za krepitev možganskih sposobnosti za otroke, kot so recimo tudi Brainobrain naloge, so naloge, ki so posebej zasnovane, da vključujejo v razmišljanje čim večji del otrokovih možganov in poskušajo angažirati več različnih centrov za spomin in opravljanje miselnih nalog. Primer take Brainobrain naloge je učenja abstraktnega računanja s tem, je uporabljen abakus za otroke.

Tisti nekoliko starejši vsi vedo kaj je abakus za otroke in sicer je to naprava, ki se je že v času antike uporabljala za učenje računanja, saj lahko abstraktnemu konceptu, kot je koliko je 3 + 2 damo fizično obliko v smislu premikanja kroglic. Abakus za otroke je nekoliko prilagojen tako ,da so kroglice malce večje in zato lahko z njimi lažje upravljajo tudi otroci, ki imajo še slabše razvite motorične sposobnosti, kar samo kaže, da se lahko  Brainobrain naloge izvajajo že iz precej rane mladosti, uradne vaje se namreč z usposobljenimi posamezniki na tečaji lahko izvajajo z otroki ki so stari komaj 4 leta. Tisti, ki osvojijo prirejen abakus za otroke lahko nato vstopajo v višje stopnje, ki reprezentirajo različne težavnostne nivoje, ki otroka bolj in bolj spodbujajo k tem, da razmišlja abstraktno in predvsem s celotnimi možgani, ne le z dominantno levo ali desno polovico, kar omogoča to, da je otrok kasneje na področju šolstva bolj uspešen, saj se lahko prilagodi vsaki učni snovi. Prav tako pa je abakus za otroke nekaj, kar brez težav vadijo starši z svojimi otroki.