pajkice

Pajkice so zagotovo najboljše prijateljice vsake ženske. Pa naj si bodo to usnjene, v videzu jeansa, klasične bombažne ali pa športne pajkice. Kombinirati se jih da na ogromno različnih načinov in prepričana sem, da najdejo mesto v omari vsake ženske, ne glede na to kakšen je njihov osebni stil. Ker pa pomlad že trka na vrata, to pomeni tudi, da je poletje vedno bližje in dejstvo je, da si na plaži želimo izgledati čimbolje, saj to močno vpliva na našo samozavest. Zato je ZDAJ pravi čas, da si omisliš svoje nove najljubše športne pajkice in poskrbiš za svoje zdravje ter videz.

Legice

Pajkice oziroma z drugimi besedami tudi legice, ki so namenjene rekreaciji so narejene iz posebne vrste poliestra ali poliamida. Ker ta dva materiala ne vpijata vlage ampak jo odvajata, sta najboljša izbira za izdelavo športnih pajkic in seveda tudi drugih kosov športnih oblačil. Sicer je res, da so »umetni« materiali rahlo na slabem glasu, vendar je v primeru nakupa športnih pajkic to najboljša izbira. Zato preveri surovinsko sestavo, da bodo res najbolje služile svojemu namenu.

Nato je čas, da izbereš pravo velikost. V mislih imej, da morajo biti pajkice popolnoma oprijete, kar zelo prav pride pri rekreaciji. Ponavadi so tudi precej elastične, zato lahko izbereš manjšo številko. Le-ta ti bo presneto prav prišla ko boš utrdila svoje mišice, tisti kanček odvečne maščobe pa bo izpuhtel.

Ko izbereš pravo velikost, je čas da izbereš pravo dolžino. Športne pajkice so ponavadi na voljo v treh različnih dolžinah: dolge, tri-četrt in kratke. Katerekoli izbereš, zagotovo ti bodo prišle prav. Sama imam najraje dolge, saj so primerne za vse letne čase. No, za poletje si boš verjetno želela omisliti tri-četrtinsko dolžino. Skratka, izberi dolžino v kateri se boš najbolje počutila.

Barva legic

Zadnji korak pa je pravi model oziroma vzorec. Tukaj se popolnoma prepusti svojemu okusu, saj pravila o tem, kakšne barve bi morale biti športne, absolutno ni. Lahko ti pa namignem, da bodo letos v modi športne, ki imajo nekatere dele rahlo prosojne. Prav tako nas bodo povsod spremljale pajkice neonskih barv. No, če že ne bodo v celoti neonsko pink barve, se bo zagotovo našel vsaj kakšen detajl v teh odbitih barvah.

Na koncu pa ti ponujam še en nasvet oziroma namig. Pogosto so športne pajkice na voljo tudi v kompletu z ujemajočim topom. Če izbereš komplet, boš v stilu tudi med telovadbo. In verjemi mi, zagotovo boš bolje izgledala v kompletu, kakor pa v kakšni stari majici, ki jo nosiš samo za doma 😉 

Če si prebrala in razumela te namige in nasvete, ti čestitam, pripravljena si za nakup svojih novih najljubših športnih pajkic. Prepričana sem, da bo vadba sedaj veliko bolj prijetno opravilo, nove pajkice pa odličen razlog, da se pogosteje odločiš za telovadbo.