Kaj sploh so zobni vsadki?

Mnogim ljudem se v življenju zgodi to, da izgubijo zob, pa naj bo to po njihovi krivdi ali ne, je to vedno relativno travmatičen proces, če ne zaradi drugega, ker je proces okrevanja lahko relativno dolg, moteč in strašno nadležen, vendar je za zobe prav tako pomembno, da se takoj pozanimamo, kaj so najboljše možnosti, ki bi lahko pomagale na dolgi rok ohranjati naš zob pri dobrem stanju in tako bi lahko ohranili dober ugriz. Največkrat se zobozdravniki odločajo, da bodo zob namestili zobni vsadki

Najboljši opis tega, kaj so zobni vsadki je čisto preprost in sicer so to kot neki temelji, na katere se lahko kasneje nastavi nova zobna krona, ki imitira zob, ki je bil izgubljen. Da pa lahko krono sploh namestimo je pomembno, da se namestijo zobni vsadki, in ti se morajo tudi pravilno zaceliti tako, da jih objame kost, ki se nahaja v čeljusti, saj tako lahko vemo, da vsadek prav zares ne bo šel nikamor. Za vse tiste, ki jih skrbi, da so zobni vsadki v bistvu vstavljeni v kost pa naj ne bo preveč skrbi, to je za mnoge zobozdravnike že skoraj rutinski poseg in je za pacienta okrevanje relativno preprosto glede na nekoč. 

Paradontoza kot razlog za izgubo zoba

Paradontoza je bolezen o kateri relativno veliko slišimo, še posebej kasneje, ko prehajamo v svoja srednja leta in sicer zato, ker je to bolezen ki se razvija počasi in šele na hitro udari na zob v smislu, da lahko vidimo in čutimo resne posledice. Prav zaradi tega je pomembno, da se paradontoza hitro vidi in začne zdraviti, za kar pa so potrebni redni obiski zobozdravnika. Vsi tisti, ki sumite, da se vam nekje na dlesni razvija paradontoza morate takoj poklicati osebnega zobozdravnika, da ne pride do nepotrebne izgube zoba, kar lahko paradontoza povzroči v svojem zadnjem stadiju.