telovadba doma

Domače stanovanje je lahko idealno prizorišče za vadbo. Pravzaprav lahko doma uredimo čisto pravi fitnes, ki nam bo še bolj po godu kot tisti, ki ga moramo plačevati in obiskovati drugje. Če imamo kar doma vso potrebno opremo, se bomo lažje spravili k vadbi, prav tako lahko zbirko opreme uskladimo s svojimi željami in potrebami. Poleg tega nas v domačem fitnesu nihče ne moti, vedno imamo idealne pogoje za vadbo. A najprej moramo nakupiti nekaj nujne opreme – začnemo z osnovnimi pripomočki za domačo vadbo.

Dobra izbira je že kolebnica

Za domači fitnes ne bomo takoj kupovali dragih in okornih naprav, ki jih verjetno tudi nimamo kam dati. Veliko bolj koristna je lahko kolebnica, ki omogoča zanimivo vadbo. Večino dela opravimo z dokaj enostavnimi vajami, če redno uporabljamo kolebnico bomo že dosegli mnoge cilje, ki jih imamo pri domači vadbi. 

V vsakem primeru telovadba doma zahteva nekaj osnovne opreme, tudi če se lotevamo kakšnih bolj zahtevnih programov ali uporabljamo tudi bolj napredno opremo. Najprej moramo poskrbeti za razgibavanje in raztezanje, pri tem nam kolebnica lahko zelo koristi. Poleg tega je to povsem enostaven in zelo poceni pripomoček, ki se ga splača imeti doma. Lažje se bomo posvetili vadbi in se vsaj malo razgibali tudi v tistih dneh, ko ne načrtujemo zelo napornega treninga ali se nam preprosto ne ljubi telovaditi. Tako se lahko hitro izkaže, da je prav kolebnica ključni pripomoček za domačo vadbo, to enostavno opremo bomo dobro izkoristili.

fitnes oprema

Kolebnica je koristna za vsakogar

Osnovna oprema za vadbo je izredno koristna prav za vsakogar. Tako za tiste, ki želijo le malo potelovaditi in se razgibati sredi napornega dne, kot za tiste, ki sledijo ambicioznemu programu za doseganje kakšnih posebnih rezultatov. Navsezadnje je kolebnica tudi zanimiva igrača za otroke! Tako bo vedno koristila, ne glede na to, kako in za kaj jo uporabljamo. Pričakujemo lahko izvrstne rezultate, česar za drago in nerodno fitnes opremo ne moremo vedno reči.

Za ureditev fitnesa je nujna blazina za telovadbo

Medtem ko nam kolebnica omogoča vadbo ob vsakem času in na vsakem mestu, bomo želeli za preostale vaje urediti nekoliko bolj udoben in primeren kotiček. Sploh to velja za kakšne vaje, ki jih opravljamo v posebnih položajih na tleh. 

Veliko razliko naredimo z dobro podlago. Tu imamo kar dosti različnih opcij, med najbolj priljubljenimi rešitvami pa je gotovo blazina za telovadbo. V to kategorijo se sicer uvršča več različnih variant, ki si jih lahko ogledamo na https://www.g-sport.si/fitnes-in-aerobika/podloge-za-vadbo in jih tam tudi kupimo.

Kakšna blazina za telovadbo bo najboljša?

Izbira je seveda odvisna od tega, na kakšne aktivnosti se pripravljamo. Za marsikoga bo čisto v redu že osnovna podloga za gibalne vaje, to so joga oziroma fitnes podloge. Najdemo jih po ugodni ceni, so zelo praktične, lahko jih tudi enostavno pospravimo in prenašamo s seboj.

Za domači fitnes se morda še bolje obnesejo večje podloge iz pene ali gume. Tu najdemo tatami obloge, tehnično gumo in druge rešitve, ki nam omogočajo, da za fitnes lahko uredimo tudi nekoliko večjo površino. Tisti, ki imajo doma dovolj prostora, bodo gotovo dobro izkoristili to ponudbo, saj pridemo do izvrstnih rezultatov. Takšna blazina za telovadbo nam odpira mnoge možnosti za bolj intenzivne aktivnosti, pri udobju gotovo ne bomo sklepali kompromisov.

Nato pa je blazina za telovadbo lahko tudi debelejša in udobnejša blazina, ki je pogosto ključna varnostna oprema. To velja za kakšne bolj tvegane podvige, recimo za gimnastične vaje, za plezanje, skoke in podobno. To so debele mehke blazine, ki varujejo v primeru padcev in udarcev. Niso sicer povsem posrečene, če želimo na njih stati in opravljati vaje, zato se takšne blazine običajno kombinirajo z udobno in bolj trdno podlago. 

Gotovo pa imamo na voljo primerne rešitve, da uredimo zelo udoben in dobro pripravljen kotiček za fitnes. Nato lahko začnemo razmišljati o tem, kakšna oprema se bo tam najbolje znašla.

Kakšna fitnes oprema je primerna za domačo uporabo?

Omenili smo, da posebej napredne opreme doma verjetno ne bomo uspeli dobro izkoristiti. Bolje bo, da imamo zbirko osnovnih pripomočkov, ki nam že omogočajo redno vadbo. Pravzaprav lahko veliko dela opravimo kar brez pripomočkov. A še vedno je lahko fitnes oprema za domačo vadbo zelo atraktivna, nas motivira in nam pomaga pri doseganju najboljših rezultatov. Zato se tudi doma pogosto odločamo za opremo, ki jo najdemo v večjih fitnesih.

Nekatere naprave so kot nalašč tudi za domačo rabo. To recimo velja za sobno kolo, ki je praktična rešitev za domačo telovadbo. Omogoča ogrevanje in razgibavanje, pa tudi bolj intenziven trening. Poleg tega najdemo sobna kolesa v zelo praktičnih variantah za domači fitnes. Za domačo rabo lahko dobimo tudi kakšne stepperje, tekalne steze, veslaške naprave in podobno, a bo treba v izbiro vložiti nekaj več truda.

Značilna fitnes oprema za domači fitnes je zbirka uteži, dobro pa se v takšnem okolju znajde še večnamenska fitnes klop. Tu imamo kar dosti izbire, zato je zelo pomembno, da se znamo pravilno odločiti in izberemo opremo, ki jo bomo dejansko dobro izkoristili. G Sport nam ponuja široko paleto različnih fitnes pripomočkov za domačo rabo, tako se bomo na enem mestu dobro opremili in doma uredili pravo domačo telovadnico.

Fitnes oprema po ugodni ceni

Za domačo rabo seveda skrbno izbiramo enostavno in praktično fitnes opremo. Pogosto zelo pazimo tudi na ceno, saj so večje naprave lahko izredno drage. Pomembno je, da ne sklepamo velikih kompromisov. Namesto, da bi se odločali za najcenejše modele, bo verjetno boljša izbira fitnes oprema druge vrste. Tudi z enostavnimi in ugodnimi pripomočki lahko dosežemo izvrstne rezultate, draga oprema je običajno le še pika na i.

telovadba doma