implantati

Sodobno zobozdravstvo napreduje zelo hitro. V njem zelo pomembno vlogo igrajo tudi implantati oziroma zobni vsadki. Gre za posebne vsadke, za katere se odločimo, ko izgubimo enega ali pa več zob. Strokovnjaki pravijo, da je za nas v tem trenutku to zagotovo najboljša možna odločitev.

Implantati so torej nadomestki korenine manjkajočega zoba. Veliko ljudi ima pri tem zmotno mišljenje, saj mislijo, da so implantati celotni zobje, kar pa ni povsem res. V resnici pa nadomeščajo le del zoba. Preden se odločimo za tovrstni poseg je priporočljivo, da se o tej storitvi nekoliko natančneje poučimo. Prav tako je nujen 3D rentgen zob, saj le ta omogoča varen ter izjemno predvidljiv poseg. Tudi po posegu je potrebno biti previden na marsikaj. Zagotovo pa nas na to opozorijo tudi osebje, ki za nas opravi tovrstni poseg.

Kakovosten Implantat Po Najboljši Ceni

Tisti, ki za termin implantat prvič slišite, najverjetneje v zadnjem času niste imeli opravka z izgubo zob pa tudi sicer nimate nobenih težav z njimi ali pa se jih preprosto otepate in nočete priznati, da je skrajni čas, da nekaj dobrega in koristnega naredite tudi za svoje zobe.

Implantat ali zobni vsadek, kot ga raje poimenujejo v pogovoru, je odlično nadomestilo za zobno korenino in ne za zob v celoti, kot marsikdo med vami morda zmotno misli. Izdelan je iz titana, ki velja za izjemno dober ter trpežen material.

Če za implantat primerno skrbimo, v naših ustih lahko ostaja še dolga leta in niti nimamo občutka, da se je v usta vselil tujek. To je še ena od njegovih prednosti. Sicer pa je največja prednost tega izdelka tudi ta, da se ga vstavi na primerno mesto brez kakršne koli operacije.

Belina zob še nikoli ni bila tako pomembna kot v današnjih časih, ko imamo na voljo različne tehnike, s katerimi dosežemo, da se naši zobje svetijo kot tisti, ki jih občudujemo pri zvezdnikih na televiziji. V preteklosti beli zobje nikakor niso bili standard, saj ljudje tudi za higieno zob niso skrbeli tako, kot običajno zanjo skrbimo danes. Čeprav so nekoč jedli bolj zdravo hrano, pa je odsotnost modernih pripomočkov za čiščenje zob skupaj z odsotnostjo zobozdravnikov bistveno prispevala k temu, da je bilo čisto običajno, če je človeku proti sredini življenja že manjkal kakšen zob ali dva. Implantati so na voljo skoraj pri vsakem boljšem zobozdravstvenem centru: https://www.zobozdravstvo-diamant.si/implantati/ .

Danes se seveda čemu takemu zahvaljujoč naprednim zobozdravstvenim tehnikam zlahka izognemo. Beljenje zob že dolgo ni več tabu, saj lep, bel in sijoč nasmeh počasi postaja eden izmed bistvenih lepotnih standardov. Poleg beljenja zob pa so zadnje čase vedno bolj priljubljene tudi zobne luske, ki jih nekateri zobozdravniki priporočajo bolj kot beljenje zob. Pri pogostem beljenju se namreč zobje postopoma poškodujejo, pri tem, ko se nameščajo keramične zobne luske, pa zobozdravnik le izjemoma povzroči znatno škodo naravnim zobem.

Bi Se Tudi Vi Spet Brezskrbno Smejali?

Za zobne luske se običajno odločajo tisti, ki si poleg bleščečega nasmeha želijo tudi zakriti morebitne špranje med zobmi ali morebitne poškodbe zob. Z zobnimi luskami je mogoče deloma zakriti tudi blažjo krivost zob, kar pomeni, da se nam ni treba odločiti za nadležen zobni aparat.

Še ena prednost lusk je v njihovi zelo preprosti namestitvi, saj običajno zobozdravnik vse potrebno uredi že po dveh ali treh obiskih. Lepljenje lusk poteka hitro in neboleče, tako da je to postal eden izmed najbolj priljubljenih načinov za to, da se po dolgem času spet lahko brezskrbno nasmehnemo. Sploh pa zobne luske prekašajo beljenje zob pri tistih, ki si želijo skriti pomanjkljivosti kot so štrleči zobje ali zobje z velikimi presledki.

beljenje zob

Ortodontski aparat, ki je skorajda neviden

Če bi vas vprašali, ali veste, koliko različnih vrst ortodontskih oziroma zobnih aparatov poznamo v sodobnem času, močno dvomimo, da bi nam znali odgovoriti na to vprašanje. Delitev lahko poenostavimo tako, da jih razdelimo v dve večji skupini. Na eni strani je tako ortodontski aparat, ki ga lahko snamemo, na drugi pa tak, ki je nesnemljiv.

Tako nesnemljiv kot snemljiv ortodontski aparat se ponaša s svojimi prednostmi in tudi slabostmi. Morda bi se večina med vami še vedno veliko raje odločila za snemljivi ortodontski aparat, ker bi s tem zmanjšala število obiskov pri ortodontu, poleg tega bi lahko povsem nemoteno jedli in opravljali še nekatere druge dejavnostmi.

Med najbolj priljubljenimi ortodontskimi aparati je t. i. invisalign, ki je v zadnjem času obnorel ne samo našo dežele, temveč ves svet. Tak aparat je snemljiv, v ustih pa je videti povsem neviden. Ravno zato ga nekateri imenujejo kar nevidni ortodontski aparat. Ogledate si ga lahko tudi na spletu.

Ljubljana je prava destinacija za tiste, ki iščejo napredne storitve izkušenih zobozdravnikov. V mestu so seveda na voljo tudi splošni zobozdravniki, ki bodo dobro poskrbeli za redne preglede in osnovna zdravljenja, a veliko bolj pomembna je izbira pravega izvajalca v primeru, da potrebujemo zahtevnejše posege ali kakšne zobozdravstvene izdelke višje kakovosti.

V Ljubljani najdemo ponudnike storitev in izdelkov zobne protetike. Za takšne posege se pogosto podamo k strokovnjakom v tujini, a za to ni nobene potrebe, saj je dovolj tudi zanesljivih domačih izvajalcev. Resda bo morda cena implanta in spremljevalnih storitev v Ljubljani malenkost višja, a to pomeni tudi višjo kakovost, zanesljivost in nasploh boljšo izkušnjo, pa tudi garancijo. Tako se cena implanta vsekakor upraviči z odličnim rezultatom na dolgi rok. Poleg tega je možno v Ljubljani izbirati med različnimi dobrimi ponudniki, posledično so tudi cene nekoliko prilagodljive. Seveda cena implanta ne sme biti edini dejavnik pri izbiri, bolj se je pametno posvetiti iskanju usposobljenega in izkušenega zobozdravnika.

Invisalign

Implantati so le en primer izdelka, ki je na voljo pri specializiranih zobozdravnikih v prestolnici, izpostaviti pa gre še ortodontske izdelke. Recimo za nevidni zobni aparat Invisalign Ljubljana ponuja ugodne opcije, pravzaprav kar edino možnost za tiste, ki iščejo idealno rešitev za preoblikovanje zobovja.

Izkaže se, da je za Invisalign Ljubljana morda edina lokacija, kjer je ta pripomoček sploh možno najti, drugod pa ortodonti uporabljajo klasične zobne aparate ali druge alternative. Za višji kakovostni nivo bo treba torej obiskati prestolnico, ki ponuja nekaj več izbire, ta pa se lahko pri ortodontu izkaže za ključni dejavnik pri odločitvi za kak poseg. Vsekakor se splača poiskati in obiskati ortodonta, ki ponuja Invisalign – Ljubljana je torej destinacija za tiste, ki poznajo prednosti tega izdelka in želijo te odlike tudi izkoristiti, pa tudi nasploh lahko pri tem pričakujemo višji standard izdelkov in storitev, ne glede na specifike posameznega posega.

Si želite imeti prav poseben zobni aparat, za katerega prav noben ne bo vedel, da ga uporabljate oziroma nosite? Potem je invisalign Ljubljana odlična izbira za najboljši in hkrati najsodobnejši zobni aparat v tem hipu.

Invisalign Ljubljana je torej pravo mesto nakupa za vas, saj vam bodo strokovnjaki na tem mestu omogočili aparat, ki ga boste lahko sami sneli, kadar boste to želeli, obenem pa se v vaših ustih sploh ne bo videl. Nekateri mu zato pravijo tudi kar nevidni aparat.

Invisalign si lahko pobliže ogledate tudi na spletni strani ponudnika, ki pa vam po izjemno dostopnih cenah ponuja še druge vrste kakovostnih aparatov. Lahko si boste izbrali tudi fiksni zobni aparat, če vas bo ta prepričal s svojimi številnimi prednostmi, s katerimi se ponaša.

Pri istem ponudniku se boste lahko naročili tudi na beljenje zob z laserjem, saj je morda že skrajni čas, da nekaj naredite tudi za sam izgled barve svojih zob.