implantati

Sodobno zobozdravstvo napreduje zelo hitro. V njem zelo pomembno vlogo igrajo tudi implantati oziroma zobni vsadki. Gre za posebne vsadke, za katere se odločimo, ko izgubimo enega ali pa več zob. Strokovnjaki pravijo, da je za nas v tem trenutku to zagotovo najboljša možna odločitev.

Implantati so torej nadomestki korenine manjkajočega zoba. Veliko ljudi ima pri tem zmotno mišljenje, saj mislijo, da so implantati celotni zobje, kar pa ni povsem res. V resnici pa nadomeščajo le del zoba. Preden se odločimo za tovrstni poseg je priporočljivo, da se o tej storitvi nekoliko natančneje poučimo. Prav tako je nujen 3D rentgen zob, saj le ta omogoča varen ter izjemno predvidljiv poseg. Tudi po posegu je potrebno biti previden na marsikaj. Zagotovo pa nas na to opozorijo tudi osebje, ki za nas opravi tovrstni poseg.

Ortodontski aparat, ki je skorajda neviden

Če bi vas vprašali, ali veste, koliko različnih vrst ortodontskih oziroma zobnih aparatov poznamo v sodobnem času, močno dvomimo, da bi nam znali odgovoriti na to vprašanje. Delitev lahko poenostavimo tako, da jih razdelimo v dve večji skupini. Na eni strani je tako ortodontski aparat, ki ga lahko snamemo, na drugi pa tak, ki je nesnemljiv.

Tako nesnemljiv kot snemljiv ortodontski aparat se ponaša s svojimi prednostmi in tudi slabostmi. Morda bi se večina med vami še vedno veliko raje odločila za snemljivi ortodontski aparat, ker bi s tem zmanjšala število obiskov pri ortodontu, poleg tega bi lahko povsem nemoteno jedli in opravljali še nekatere druge dejavnostmi.

Med najbolj priljubljenimi ortodontskimi aparati je t. i. invisalign, ki je v zadnjem času obnorel ne samo našo dežele, temveč ves svet. Tak aparat je snemljiv, v ustih pa je videti povsem neviden. Ravno zato ga nekateri imenujejo kar nevidni ortodontski aparat. Ogledate si ga lahko tudi na spletu.