Beljenje zob 2

Za lep izgled svojih zob moramo poskrbeti že sami, predvsem z ustrezno ustno higieno in zdravo prehrano. Ne moremo pa povsem odpraviti znakov staranja in obrabe, bržkone pa se bodo kazale tudi posledice nekaterih razvad. Tako ni realno pričakovati, da bodo zobje ostali povsem beli in lepi, včasih pa se soočamo tudi s kakšnimi večjimi težavami ali poškodbami. Na srečo imamo v vseh teh primerih na voljo zelo posrečene rešitve za lepše zobe.

Če je problem le razbarvanje zob, je prava rešitev beljenje zob. To je lahko precej enostaven poseg, ki ponuja odličen poltrajen rezultat. Na voljo so različni postopki za beljenje zob, zato ne moremo za vsakega opisati iste izkušnje in istega rezultata. Prava rešitev se vedno izbere na podlagi stanja in pričakovanj, lahko pa računamo na to, da bodo te storitve zelo učinkovite, še posebej v kakšnih lažjih primerih. Imamo pa pri estetskih posegih tudi druge možnosti, ki dopolnjujejo beljenje zob. Še posebej v primeru, da želimo popraviti poškodovane ali nadomestiti manjkajoče zobe, se lahko poslužimo nekaterih rešitev, ki izvirajo s področja zobne protetike.

Zelo uporabna rešitev je zobni implantat, ki se uporablja predvsem pri nadomeščanju manjkajočih zob. Za lepe zobe je to seveda ključnega pomena, zato pride tudi implantat pogosto v poštev. Manjkajoče zobe lahko nadomestimo na različne načine, pogosto pa pri tem obremenjujemo sosednje zobe. Takšne opcije so lahko precej enostavne, nimajo pa vedno dobrega učinka in zanesljivega dolgoročnega rezultata. Implantat v takšnih primerih ponudi bistveno boljšo rešitev, saj je možno protetični nadomestek namestiti na zanesljivo mesto, ki ne obremenjuje sosednjih zob. Tako so zdravi zobje nedotaknjeni, protetični nadomestek pa neopazno zamenja manjkajoči zob.

Lepi zobje so torej dosegljivi praktično vsakomur. Tudi če imamo velike težave, morda celo poškodovane ali manjkajoče zobe, lahko računamo na odličen rezultat, če se poslužimo ustreznih estetskih rešitev.